För aktiva: Tävlingsbanan och paddocken är stängd 18-23 juni pga. av ridsportstävlingar. Ingen träning och utselning är möjlig under denna period. Vi hänvisar till Balltorp dessa dagar.
Tävlingsbanan kommer hållas öppen för träning på midsommardagen, lördag 26 juni, men stängd som vanligt fredag 25 juni (midsommarafton) samt söndag 27 juni.

Jacobsens härliga firande

Sophia Jacobsens ögonsten Tiptoe stod för en övertygande insats när han plockade hem montéloppet. Segern betydde mycket för Jacobsen som bjöd på en segergest från den högre skola
Prestationen av Tiptoe (e. Order By Fax) gick inte att klaga på. Det gjorde inte heller segergesten av ryttaren Sophia Jacobsen som ställde sig rakt upp med händerna i skyn många meter efter målgång. Publiken kunde med enkelhet se att segern betydde något extra för Jacobsen som länge kamperat ihop med den åttaårige valacken som hon tränar, deläger och vanligtvis både rider och kör i lopp själv.
– Segergesten sitter bara i. Jag har haft hästen sedan han var ett år gammal och därför vågar jag göra det. Det är självklart extra att få vinna och fira tillsammans med honom som jag haft länge, sade Sophie Jacobsen.
In på upploppet var det flera ekipage som hade chans på seger, men till sist var det Tiptoe som var först och noterades för sin 20:e viktoria.
– Vi fick en otrolig start. Jag chansade lite och hoppades på att de andra skulle tröttna till slut. Min häst är mer stark än speedig och han kräver ett par hundra meter för att komma upp i tempo.

Lunch i Lyon - Öppet!
Publik och Covid-19
Sommaraktiviteter på Åby Travskola
Åby Stora Pris 14 augusti

© Åbytravet 2021