​Kolgjinis stjärna klar för Åby Stora Pris!

Den första hästen till Åby Stora Pris den 15 augusti är nu klar, det är Mosaique Face som tränas av Lutfi Kolgjini!
Mosaique Face vann som fyraåring Svenskt Travderby och Europaderbyt. Som femåring vann han Sweden Cup och Jämtlands Stora Pris.
I år som sexåringen gick snabba 1.09.0/1609 auto, då han vann H.K.H Prins Daniels lopp på Gävletravet. Efter slutat tvåa i Elitloppets final, fyra i Oslo Grand Prix startade Mosaique Face i Årjängs Stora Sprinterlopp där han slutade trea från positionen utvändigt ledaren.
På sina femtio starter har Mosaique Face vunnit 13 lopp och tjänat 9,6 miljoner. Det är Tommy Nilsson i Malmö som äger hästen.
Jon W Pedersen:
”Mosaique Face har vid flera tillfällen visat att han tillhör den yttersta världseliten och dessutom funkar han bra över flera heat. Det är kanonhäst helt enkelt och jag är mycket nöjd.
Lutfi Kolgjini:
” Mosaique Face har visat toppform i de senaste starterna och jag är mycket nöjd med hans prestationer på slutet. Att gå flera heat samma dag tror jag enbart gynnar min häst! Åby Stora Pris är tufft lopp, men jag har vunnit loppet tidigare så jag vet vad som krävs!
I Åby Stora Pris 2015 så är den totala prissumman 4 miljoner kronor och vinnaren får hela 2 miljoner.