3 Åbysegrar på Axevalla!

Annars var det framför allt en kusk och tränare som stack ut under GS75-omgången på Axevalla travbana. Henna Halme och Veijo Heiskanen stod för en dubbelseger. Man inledde med att ta hem den andra avdelningen, det med italienskfödde Around The World (e. S.J.’s Caviar) som avlade maiden i sin 13:e start via en vass avslutning.

– Han är fortfarande orutinerad och har mycket egna tankar, men i dag skötte han sig på bästa sätt och då hamnade vi här i vinnarcirkeln, berättade Halme och fortsatte:

– Jag ville inte forcera honom från start för då har han lätt för att galoppera, så för mig handlade det om att få hästen att slappna av och sedan attackera till slut. Det löste sig fint.

Det andra segervapnet var Corleone D.K, som efter tre raka V75-starter härdats ordentligt. Trots tredjespår och tufft tempo i inledningen, var det inget snack om vart segern skulle gå i den avslutande avdelningen. Man fick överta ledningen efter 500 meter – och sedan hade man inga problem med att gå undan ifrån sina konkurrenter över upploppet.

– Hästen har varit ute i tuffa gäng på sistone och nu gick han ner lite i klass. Han visade sig bara bäst i dag och det var skönt att han fick vinna igen, sade Halme.

Det var Corleone D.K:s elfte vinst i karriärens 39:e start. Sonen till för Sverige relativt okände Holiday Road, vann på tiden 1.13,7a/1.640 meter. Holiday Road har tre svenskfödda avkommor, där Elway Am med 428.200 kronor intjänade är den främste. Holiday Road är efter Yankee Glide och hingsten vann fem lopp under sin korta karriär. Däribland Peter Haughton Memorial 2009, för tränare Greg Peck och körsven Brian Sears.

Maria Törnqvists Rapido S.W. efter att ha serverats resa i rygg på ledaren av körande Mikael J Andersson. Det var Googoo Gaagaa-sonens andra seger i karriären. Segern var värd 35 000 kronor och det Anette och Creder Johansson som äger hästen.

Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024