A day at the races!

Åby och Örebro, alltid på en torsdag. Så var det igår och Åbytränarna tog för sig ordentligt. På Åby så fortsatte Bo Falsig på den inslagna vägen då Vinci Power tog stallets tredje seger denna veckan. Spelarna var med på noterna och hästen stod i det låga oddset 1,60. Scarlet Knight sonen öppnade bra från start och sattes i ledningen. Efter ett lugnt förstavarv lät Bosse hästen sträcka ut lite under slutavarvet och han vann mycket enkelt på 1.16,6/2140. Det var 25 000 kronor till segraren och det är Göran Mellberg som är ägare och uppfödare till Vinci Power

Veijo Heiskanen går mot sitt segerrikaste år  sen i början av 2000-talet. Igår vann 2 lopp, Likearollingstone och Emblas Magi. Likearolingstone fick ett lopp på rulle och tackade genom att spurta till en snygg seger via Open Strech. Det är Stall Sarakibra i Västra Frölunda som äger hästen. Segern var värd 25 000 kronor.  Med Emblas Magi var det spets och slut som gällde och Emblas Magi sprintade enkelt undan sista biten. Segern var värd 30 000 kronor och det är Holm Hästgården AB som äger.
Kvällens avslutades genom att Bengt Görans Bengtssons egenuppfödde,egentränare och egenägde Bo Allegretto avlade maiden.  I ett P22-lopp gjorde Bo Allegretto ett mycket bra lopp då han trots ett störningsmoment i starten avslutade starkt i vida spår på upploppet och hann fram till segern och 12 000 kronor. Segertiden blev 1.16,0/2140 auto.

Örebro körde fina lopp med Telebolagets Grand Prix som kronan på verket. Robert Bergh skickade dit topphästen Diamanten. I ett riktigt topplopp fick Diamanten enkelt ledningen och andra femhundringen på första varvet gick inte snabbare än 1.23. Med 1.17 första varvet dansade Adrian Chip sonen enkelt undan på 1.14,6/2140 meter och inkasserade 125 000 kronor. Det är Forspro AB som äger hästen.  På 25 starter har Diamanten vunnit 18 och tjänat över 4,7 miljoner kronor.
Bergh hade även en treårsvinnare då Campbell Seabrook vann karriärens första start. Christoffer Eriksson körde även denna hästen och satte honom tidigt i ledningen. Under slutvarvet drog Christoffer på och Campbell Seabrook vann till slut med en halv längds marginal. Det är LH Qvalitet Cumbre med flera som ägar Campbell Seabrook.
Under onsdagens tävlingar på Bergsåker satte även Norrlands-filialen dit Frida Zonett som kördes av Jan Norberg. Norberg satte hästen i tredje utvändigt och satte in attacken i sista sväng. Via ett starkt upplopp hann dottern till derbyvinnaren Hilda Zonett fram till segern. Förstapriset var 35 000 kronor och det var hästens andra seger i karriären.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024