Till aktiva på stallbacken: Vårt stallcafé är efter de nya restriktionerna tvunget att upphöra med all servering av mat och dryck efter 20:00 och stänga dörrarna 20:30. Förbudet gäller tills vidare..

Mysig Mantorpsmåndag

V64 gick på Mantorp och Åbyhästar turnerade längs väg 40 med framgång.  Stall Cekas Rigoletto Jet vann.
Edvin Cekas åttaåring kom till start med en andra- och en tredjeplats i ryggen. Samma svit hade han också tillsammans med kvällens kusk, Jorma Kontio. Hästen kom ut som favorit från spår sju bakom bilen och många trodde nog att utvändigt ledaren var positionen för Rigoletto Jet. Istället hittade Kontio ner i ryggar i andraspår och kunde vänta länge med attacken. När det väl var dags bet det bra och Digital Product, som körts till ledningen varvet från mål, hade inget svar när upploppet kom.
– Han gör bra lopp och blir tvåa och trea varje gång. Jorma känner honom väl och i dag fick han ett perfekt lopp, sade Edvin Ceka till Kanal 75:s reporter Matteus Lillieborg.
Kontio hade inte kört hästen sedan i juli förra året.
– Det var bra att han fick gå i ryggar och han gick jättebra sista 400 meterna, sade Kontio i vinnarcirkeln.
Segertiden landade på 1.14,3a/2140 meter. Förstapriset var 35 000 kronor.
Stall Dencos Rushlight Face fick en strålande fin resa av Stefan Söderkvist och tackade genom att spurta ner alla de övriga till slut. Segern var hästens andra i karriären.

Lunch i Lyon - Öppnar 15/3
Kommande travprogram
Publik och Covid-19
Euro Classic Trot 2023

© Åbytravet 2021