Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset har Svensk Travsport tagit beslut om stopp för publik på svenska travtävlingar.

Beslutet gäller tillsvidare och Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen och återkommer med mer information om och när nya beslut tas.

Veijo dubblade på Axevalla!

Talija Bi har haft svårt att få till det i loppen sedan flytten till Veijo Heiskanen i höstas. Det blev det ändring på den här kvällen. Tillsammans med tränaren lämnade hon konkurrenterna från ledningen och vann helt ohotad.
– Det underlättade när vi kom till ledningen. Den här gången mötte hon bara ston och det såg lite lättare ut på pappret, men hästen var bra också. Hon var klart förbättrad i dag, sade Heiskanen i vinnarcirkeln.
Segertiden landade på 1.16,4a/2140 meter. 
 
Great King Wine bjöd på kvällens prestation när han via utvändigt ledaren kontrollerade händelserna fullständigt i V64-avslutningen. Tillsammans med körande Stefan Söderkvist lämnade hästen konkurrenterna när upploppet kom. Intrycket den sista biten var mersmakande.
– Nu kändes han sådär riktigt fin som han kan göra ibland. Det fanns kräm kvar, sade Stefan Söderkvist i vinnarcirkeln.
Admir Zukanovic-tränade Great King Wine gick i mål på 1.15,7a/2140 meter. 
Louis Jadot tog andra raka segern trots positionen utvändigt ledaren. 500 kvar hade Louis tagit över ledningen och försvann sedan över upploppet ner.  Segern var värd 30 000 kronor och det är Robert Bergh Travstall AB som äger hästen.
Herzog Greenwood tog karriärens andra raka seger när Veijo Heiskanen satte sin springare i spets. Efter ett lugnt förstavarv så drog Veijo på bortre långsidan och konkurrenterna fick mjölksyra.

Middag i Lyon
Beslut om stopp för publik på svenska travtävlingar
Konferens
Påsklov på Travskolan

© Åbytravet 2020