Nyheter kring Åby World Grand Prix-dagen

Åby utvecklar årets största tävlingsdag årets Åby World Grand Prix-dag den 10 augusti.

Utöver de vanliga STL-försöken kommer banan även köra fyra större lopp och bland dem kommer det finnas ett renodlat fyraåringslopp för ston.

– Bertil Knutssons Minne som även körts tidigare kommer bli titeln på det loppet. Det finns lite dåligt med lopp för fyraåriga ston perioden mellan Stochampionatet till Derbystouttagningarna så det här kommer ligga rätt i tiden. Det lutar åt att det blir 300.000 kronor i förstapris och högst troligen kommer loppet köras över medeldistans. Det känns bra att lyfta just Bertil Knutssons Minne då Bertil var en väldigt viktigt person för Åbytravet säger Jon Walter Pedersen, sportchef och VD på Åbytravet.

Fyraåringsloppet Ragnar Thorngrens Minne har på senare år avgjorts samma tävlingsdag och består.

– Men nu för hingstar och valacker och så höjer vi förstapriset till 300.000 kronor även där. Dessutom höjer vi upp Åby Stora Montépris till en kvarts miljon i förstapris (125.000 kronor ifjol, red.anm.) och Stora Sprinterpriset som brukar vara stängt vid 3,5 miljoner i intjänade prispengar får ett lyft upp till 300.000 kronor i förstapris, säger Jon Walter Pedersen.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024