Norberg fick jubla med Elitloppsvinnaren

Love You-sonen Nahar svarade för kvällens mest minnesvärda seger när han vann ett kortlopp. 
– Det är sällan jag gör segergest, men det bubblade inombords och jag kunde inte låta bli, sade Jan Norberg.  
Nahar vann Elitloppet för drygt fyra år sedan. Han vann lopp redan första säsongen som treåring och har sedan dess vunnit lopp varje år.  Nu är Nahar tolv år gammal och han är fortfarande en vinnare. Kvällens lopp blev fartfyllt då Brisco Boko försvarade ledningen mot Funny Farm som efter ett drygt halvvarv gick ner på innerspår och då fick Magnifik Brodde gå utvändigt ledaren och Nahar fick andrapar utvändigt. Dryga halvvarvet kvar övertog Magnifik Brodde täten och fick Nahar närmast och loppet kom helt att stå mellan dessa hästar. Favoriten Elit Håleryd galopperade från start och blev diskvalificerad, men loppet blev mycket sevärt och i början av upploppet kopplade Nahar greppet på tappre Magnifik Brodde som höll mycket bra som tvåa.  Nahar vann på toppfina 1,12,0a/1640 meter på isbanan och det är bara tre hästar som har varit snabbare på Umåker i år.
– Det här är stort för mig. Jag har haft äran att köra Nahar flera gånger, men inte vunnit med honom. Nu fick jag vinna med hästen och kan sluta. Det är en helt fantastisk häst. Han vill ha det på sitt sätt, men är så klok. Jag är full av beundran av att få köra honom och det är sällan jag gör segergest, men det bubblade inombords och jag kunde inte låta bli, sade Jan Norberg.
Jan Norberg körde Nahar för första gången i Norrbottens Stora Pris i Boden för två år sedan där det blev galopp i sista sväng i loppet som El Mago Pellini vann. En tredjeplats blev det en dryg månad senare i Boden och i år har Jan Norberg kört Nahar två gånger. På Bergsåker blev det en andraplats och i Boden blev Nahar oplacerad efter startgalopp. I femte starten tillsammans fick Jan Norberg och Nahar vinna och det hördes tydligt på segerkusken hur högt han uppskattar Love You-sonen.
– Jag gillar den här hästen skarpt. Jag har kört galopp med honom, men fått fler chanser. Nu fick jag vinna och det är så skönt. Jag älskar den här hästen, det tror jag alla som får köra honom skulle göra. Jag har haft stöd av tränare och ägare fastän jag har kört galopp med honom och det är fantastiskt, sade Jan Norberg.
Nahar har med segern vunnit fyra av fem starter på Umåker och spelade huvudrollen för kvällen! En fin biroll hade även Avant Garde som vann ett rumphugget tvååringslopp. Det var hästens tredje raka seger och det är Roland Wiksten och Madelene Wiksten som äger hästen. Segern var värd 30 000 kronor.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024