031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

Om travskolan

Travskolan är travsportens utbildningscentrum och här finns något för alla. Vi erbjuder utbildningar och aktiviteter inom häst- och travsport för alla olika åldrar och erfarenheter. Du som är nybörjare får prova på travsporten och lära dig grunderna. Som redan aktiv finns möjlighet till fördjupning. Några kurser är av kortare karaktär och andra varar en hel termin.

Verksamhet

Hos oss kan du boka barnkalas, gruppaktiviteter och privatlektioner. Under loven anordnas aktiviteter som dagläger för barn och fördjupningskurser för äldre. Travskolan erbjuder ett flertal licenskurser för dig som vill ta monté- och körlicens, b-tränarlicens eller ponnylicens.

Erfarna ledare

Här arbetar duktiga ledare med stor erfarenhet inom både häst- och travsport. Personalen har utbildats via centralförbundet Svensk Travsports utbildningar som är speciellt framtagna för kursledare i landets travskolor. Travskolan är kvalitetssäkrad av Svensk Travsport. Detta innebär att hästar, ledare, anläggning och utrustning håller en god standard.

Var finns vi?

Vår travskoleutbildning sker i Kungsbacka vid Höglanda Hästcenter i anknytning till Hallands Hästklinik och Sveriges Ridgymnasium i Anneberg. Här har vi också stall, körbana samt paddock.

Mer information

På sidan kurser och utbud finner du information om de kurser och aktiviteter som är aktuella just nu.

Välkommen till travskolan och travsporten!

Vår personal

Sanna Langmarker

Utbildningsansvarig

0702-30 58 25
sanna.langmarker@aby.travsport.se

Elin Lönn

Häst- och stallansvarig

0706-94 04 28
elin.lonn@aby.travsport.se

Våra hästar

Ola Palema

e. Gidde Palema u.Anne Palema

Varmblodig travare - född 2003 - Läromästare i världsklass! En fantastisk häst som kan allt och lite till. Går alla typer av lektioner och event. Följ honom gärna på hans egen instagram @olapalema

Lady of Gold

e. magnificent rodney u. goa lady

Varmblodig travare - född 2009 - En riktig lady! Lady är mjuk och följsam, charmar man henne har man en vän för livet. Perfekt häst till alla kunskapsnivåer och aktiviteter.

Bear angus

e. angus hall u. Maggi dreamcatcher

Varmblodig travare - född 2010 - "Berra" kan verkligen få sin kusk att känna av riktiga hästkrafter då han älskar att springa fort och sträcka ut! Han är dock alltid lyhörd och inväntar order samt är en riktigt mysig häst i stallet.

barfighter L.M.

e. love you u. orchide hornline

varmblodig travare - född 2008 - Barfighter är en trevlig och vacker häst som är mycket anpassingsbar och känner av vilken typ av kusk/ryttare han har och agerar därefter. Mycket trevlig att både rida och köra.

Forlan Boko

u. virgill boko u. shania boko

Varmblodig travare - född 2012 - Är man stor måste man vara snäll är ett citat som verkligen passar in på denna grabben. Kan bli körd och riden av alla oavsett ålder och är alltid nöjd med livet!

Don'tmakememad "Musse"

e. juliano star u. accademia sib

Varmblodig travare - född 2011 - Nyinflyttad på travskolan. En biffig grabb som är supersnäll och trevlig. Går med på alla typer av lektioner.

Cotton Field

e. tyson II u. cia

Gotlandsruss- född 2003 - En riktigt snäll allroundponny som går bra både med de mindre rutinerade samt är en snabb tävlingsponny för de mer rutinerade.

Lira k.l.

e. hadar u. häckla

Gotlandsruss - född 2006 - En söt dam som har sina små egenheter men alltid guidar sina kuskar/ryttare igenom sina uppdrag med bravur oavsett kunskapsnivå. När du har kört Lira är det lätt att bli kär! Lira tävlar även i ponnytrav med skolans elever.

silas mi

e. skotte u. farmens ultra

Gotlandsruss - född 2012 - Vacker som en tavla är denna vita goa ponny! Lite känslig vissa dagar men alltid glad och vill göra rätt. Riktigt fin att både rida och köra och har utvecklats och hittat sig själv mer och mer på tävlingsbanan.

baltzar h.t.

e. sävrarps zatsiki u. ballerina h.t.

Gotlandsruss - född 2016 - Trots sin unga ålder är detta en mycket klok och stabil grabb. Är under utbildning men går med det flesta grupper. Nyfiken och glad gör han alltid sitt bästa.

otso

e. karmin u. tora

Shetlandsponny - född 2006 - Nyinflyttad på travskolan och verkar trivas som fisken i vatten! Går kurser på alla nivåer och tävlar i ponnytrav med elever.

ytor

u. zentor u. glitra II

Shetlandsponny - född 2013 - En ståtlig liten herre som utvecklas hela tiden och är en favorit hos eleverna. Snäll, gosig och en perfekt ponny att lära sig utveckla sina egna körkunskaper med då han ibland behöver en hjälpande hand.

farmens razer

e. gläntans domino u. eksl.classic lady

Shetlandsponny - född 2008 - Stallets minsta häst med sina 93,5 cm i mankhöjd men Razer har visat flera gånger att han är snabb på tävlingsbanan. En riktig klippa som går med på alla nivåer. Då han är lättkörd och rolig är han en favorit hos många.

gaia

e. garvis u. dancing queen

Shetlandsponny - född 2001 - Alla skulle ha en Gaia! Gaia har den perfekta rollen som nybörjarponny och gör sitt jobb med stjärnglans. Hon kämpar på sitt bästa i snabbare farter men hennes favoritsysselsättning är knattekurser och pysseldagar.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019