Om travskolan

Åby Travskola erbjuder utbildningar och aktiviteter inom häst- och travsport för alla åldrar och kunskapsnivåer. Nybörjare kan prova på travsporten och lära sig grunderna och för redan aktiva finns möjlighet till fördjupning. Vi har bland annat licenskurser för dig som vill ta monté- och körlicens, b-tränarlicens eller ponnylicens.

VAR FINNS VI?

Åby Travskola
Älvsåkers Byväg 1
434 99 Kungsbacka

Vår travskola med stall, körbana och paddock finns i Kungsbacka vid Höglanda Hästcenter i anknytning till Hallands Hästklinik. Under kurser och utbud finns information om de kurser och aktiviteter som är aktuella just nu.

Travskolan är travsportens utbildningscentrum och är kvalitetssäkrad av Svensk Travsport. Detta innebär att hästar, ledare, anläggning och utrustning håller en god standard. Våra duktiga ledare är utbildade av Svensk Travsport.

Välkommen till Åby Travskola och travsporten!

 

Åby Travskola samarbetar med

    Om oss - Stua

Vår personal

Sanna Langmarker

Utbildningsansvarig

031-706 66 37
sanna.langmarker@aby.travsport.se

Brian Jörgensen

Häst- och stallansvarig

brian.jorgensen@aby.travsport.se

Våra hästar

Lady of Gold

e. magnificent rodney u. goa lady

Varmblodig travare - född 2009 - En riktig lady! Lady är mjuk och följsam, charmar man henne har man en vän för livet. Perfekt häst till alla kunskapsnivåer och aktiviteter.

barfighter L.M.

e. love you u. orchide hornline

varmblodig travare - född 2008 - Barfighter är en trevlig och vacker häst som är mycket anpassingsbar och känner av vilken typ av kusk/ryttare han har och agerar därefter. Mycket trevlig att både rida och köra.

Flynn rider

e. Mr Pine Chip u. Unique Zon

varmblodig travare - född 2012 – Trevlig kille som går med i alla vuxenkurser och sköter sig med bravur.

Listas Baileys

e. Zola Boko u. Sparkling Pellini

varmblodig travare - född 2017 - En härlig tjej med positiv inställning till det mesta. Baileys är travskolans första starthäst och ingår i vårt "Starthästprojekt".

Skogans Calvados

e. Calvin Capar u.Skogans Victoria

varmblodig travare - född 2013 - En nykomling i skaran med redan en favorit. En kille med ett hjärta av guld och vägleder alla, stora som små.

Carbin

e. Tudor II U. u. Samanta

Shetlandsponny - född 2016 - En busig liten herre som utvecklas hela tiden och är en ny stjärna här på travskolan. Snäll, gosig och älskar uppmärksamhet. Behöver en hjälpande hand i körningen men är en riktig sötnos.

Lira k.l.

e. hadar u. häckla

Gotlandsruss - född 2006 - En söt dam som har sina små egenheter men alltid guidar sina kuskar/ryttare igenom sina uppdrag med bravur oavsett kunskapsnivå. När du har kört Lira är det lätt att bli kär! Lira tävlar även i ponnytrav med skolans elever.

silas mi

e. skotte u. farmens ultra

Gotlandsruss - född 2012 - Vacker som en tavla är denna vita goa ponny! Lite känslig vissa dagar men alltid glad och vill göra rätt. Riktigt fin att både rida och köra och har utvecklats och hittat sig själv mer och mer på tävlingsbanan.

baltzar h.t.

e. sävrarps zatsiki u. ballerina h.t.

Gotlandsruss - född 2016 - Trots sin unga ålder är detta en mycket klok och stabil grabb. Är under utbildning men går med det flesta grupper. Nyfiken och glad gör han alltid sitt bästa.

ytor

u. zentor u. glitra II

Shetlandsponny - född 2013 - En ståtlig liten herre som utvecklas hela tiden och är en favorit hos eleverna. Snäll, gosig och en perfekt ponny att lära sig utveckla sina egna körkunskaper med då han ibland behöver en hjälpande hand.

farmens razer

e. gläntans domino u. eksl.classic lady

Shetlandsponny - född 2008 - Stallets minsta häst med sina 93,5 cm i mankhöjd men Razer har visat flera gånger att han är snabb på tävlingsbanan. En riktig klippa som går med på alla nivåer. Då han är lättkörd och rolig är han en favorit hos många.

Stenbydals Picasso

e. Tyson II u. Pärla

Gotlandsruss - född 2016 - En ny favorit på travskolan som fått en toppen första säsong hos oss med fina prestationer på tävlingsbanan och en underbar ponny på kurserna.

Algot Scotts Minne 1 april med familjedag
Paralympiatravet

© Åbytravet 2023