För aktiva: Tävlingsbanan och paddocken är stängd 18-23 juni pga. av ridsportstävlingar. Ingen träning och utselning är möjlig under denna period. Vi hänvisar till Balltorp dessa dagar.

Ponnytravtävlingar

Ponnytravtävlingar öppnar för alla från 1 juni

Årets ponnysäsong startade i mitten av maj med ett antal begränsningar utifrån kuskens ålder och hemvist. När Folkhälsomyndigheten och regeringen lättar på restriktionerna från 1 juni innebär det att samtliga aktiva inom ponnytravet får möjlighet att tävla. Dock kan vissa begränsningar finnas kvar beroende på lokala rekommendationer i de aktivas hemregioner.

Utifrån de nya restriktionerna gäller följande:

Vem får delta i loppen?
Kuskar/ryttare och tränare från alla regioner får delta, under förutsättning att det inte finns några regionala rekommendationer i deltagarens hemregion som begränsar deltagande/resande i samband med idrottstävlingar eller motsvarande.

Vem får komma in på stallbacken?
Endast personer som deltar i ponnyloppen eller har en arbetsuppgift knuten till de hästar som startar, har tillträde till stallbacken under tävlingstid (från 1 timme innan första start).
Max 2 personer per häst (en kusk + en medhjälpare).

Svenska Ponnytravpokalen
Den nyinstiftade tävlingsserien Svenska Ponnytravpokalen har blivit försenad på grund av de restriktioner som funnits. Vissa tävlingsdagar har därför blivit flyttade och även finaldagarna har fått nya tider.

För mer information om Ponnytravpokalen och nytt tävlingsschema, klicka här.

Lunch i Lyon - Öppet!
Publik och Covid-19
Sommaraktiviteter på Åby Travskola
Euro Classic Trot 2023

© Åbytravet 2021