Framgångsrik helg i Frankrike för Stall Bergh

Robert Berghs sjuåring Montdore ordnade under söndagen i franska Lyon sin första seger sedan i mitten av m
Det var Florian Desmigneux som fick förtroendet i sulkyn och valde att ta ett tidigt initiativ från sjätte utvändigt. Han nådde snabbt upp som fyra på innerspår för att sedan glida ut först i andraspår på den sista bortre långsidan. I en stenhård slutstrid kämpade Montdore (e. Love You) till sig segern precis på mållinjen. Vinnartiden blev 1.17,6a/2600 meter och förstapriset var 14.400 euro. Det här var årets tredje seger. Conrad Lugauer fick galopp direkt från innerspåret bakom bilen med Calvin Borel (e. Super Photo Kosmos).
Robert Bergh har skickat ned sin Mindyourvalue W.F. till Frankrike. I sin första start på fransk mark och i sin första start under sadel tog valacken en överlägsen seger.
Yoann Lebourgeois fick chansen på Mindyourvalue W.F. (e. Hövding Lavec) i dennes Frankrikedebut. Hästen gjorde dessutom sitt första lopp under sadel och det slutade med en överlägsen seger. Lebourgeois körde hästen till spets med 2000 meter kvar till mål och efter att ha bevakat händelserna under vägen gick den fyraårige valacken undan till en överlägsen seger till slut.
Robert Berghs häst kom i mål på 1.14,2/2850 meter och fick 31.500 euro för prestationen. Det var blott andra segern för Mindyourvalue W.F. i karriären i den 31:a starten.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024