Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset har Svensk Travsport tagit beslut om stopp för publik på svenska travtävlingar.

Beslutet gäller tillsvidare och Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen och återkommer med mer information om och när nya beslut tas.

Fest på Färjestad!

Mikkos Ahos superhäst Art On Line tog årets andra seger när han vann tillsammans med Iina Aho på Färjestad. Art On Line ficken bra start och låg placerad som andrahäst i hela vägen.  Tempot var tufft och förstavarvet gick på 1.14,7.  När Iina tryckte till på sista långsidan kopplade Art On Line enkelt grepp ledaren och vann 30 000 kronor. Det var hästens trettioandra seger i karriären och totalt har han tjänat över 3,3 miljoner kronor.
Iina tog en dubbel då han vann det första loppet med Barack La Marc. Trots positionen utvändigt ledaren så vann hästen enkelt. Det var Barack La Marcs första seger i karriären. Det är Veijo som äger och tränar hästen.
I damloppet Sola i Kallstad vann Sandra Eriksson med Albertus Mollemas ägde Trecciadoro Rex. Sandra körde till spets med Veijo Heiskanens träning och sedan var loppet över . Segertiden blev 1.12,9/2140 och det var 60 000 kronor i förstapris.
Tävlingsdagen avslutades genom Blue Snapper som ägs och tränas av Lars Järpedal. Per Nilsson valde att gå utvändigt ledaren under slutvarvet och hästen stod för en fin insats när han bärgade karriärens första seger.  Segertiden blev 1.15,4/2140 meter och det var nytt rekord för hästen.

Middag i Lyon
Beslut om stopp för publik på svenska travtävlingar
Konferens
Påsklov på Travskolan

© Åbytravet 2020