André Eklundh om stallets treåringar

Under februari kommer Åbytravet gå igenom samtliga 3-åringarna hos Åbytravets A-tränare Med reservation för ändringar och felaktigheter

Andre Eklundh om kullen:

Den ser intressant ut. Jag startade två stycken tvååringar förra året och bägge gick väldigt bra. Vår mix mellan starthästar och unghästar är bra och för varje år har vi fått in bättre och bättre material. Inför 2024 har jag en positiv känsla i kroppen!

ARDANZA WINE

3                         sto                      Nuncio-Kimono Pearl.

Mamman har bland annat lämnat Rio Alta Wine och Bikana Wine med ca 600 000 kronor intjänat var

– Stor och rejäl märr som är inne i en fin period nu och vi siktar på kval mot våren

CONRADS LEONARD

3                         hingst                Bar Hopping-Oklahoma Ans.

Mamman tjänade över 1 miljon och har bland annat lämnat Conrads Diderot 700 tkr intjäna

– Väldigt snygg och fin häst som lovar mycket inför framtiden. Har en stor utstrålning och vi siktar på kval till våren.

KING’S ANNIVERSARY

3                         valack                Propulsion-Angie Simoni

Angie Simoni tjänade över 640 000 kronor hos Bo Falsig och detta är hennes första avkomman

-Detta är en välstammad häst som har lugnat ner sig efter att vi kastrerade honom i höstas. Han har bra fysik och förutsättningar för att göra det bra under 2024.

KITE

3                         sto                      Tobin Kronos-Drachenzahn

Drachenzahn är undan Dragonzord som vann hela 36 lopp under sin tävlingskarriär. Detta är första avkomma till Drachenzahn.

– Hon var en tidig häst men fick jobba med hennes teknik i höstas. Har blivit starkare under vintern och får vi tekniken på plats så finns det en hel del talang.

LAINY K.W.

3                         sto                      Nuncio-Safra L.B.

Safra L.B har lämnat segervane Jameson K.W. med 5 segrar i karriären. Detta är hennes tredje avkomma.

-Fin och talangfull märr som kom i vår träning under hösten. Har anpassat sig bra och utvecklats väldigt fin under dessa månader. En spännande häst helt klart.

LIMONCELLO BOKO

3                         hingst                Muscle Mass-Eunice Boko

Eunice Boko gick världsrekord som tvååring och var en stor talang .Detta är hennes fjärde avkomma. Den avkomman Karisma Boko började med 5 raka segrar hos Timo Nurmos.

-Talangfull häst som vann 2 av 3 starter som tvååring och han lovar mycket inför framtiden. Vi ger honom en vinter med styrketräning så ser vi framemot årsdebut i april/maj.

MADE BY LOVE

3                         valack                Cantab Hall- Love You More

Love You More var en kulltopp och gick till final i Stochampionatet. Har bland annat lämnat segervane Matteo.

-Detta är en rejäl häst som visade fin talang tidigt. Han var nära att starta i höstas men vi valde att kastrera och sikta mot tidig start som treåring istället.

MIX THE BOOZE

3                         Valack               Propulsion- Utrecht Rapid

Utrecht Rapids andra avkomma. Hon var själv finalist i Drottning Silivas Pokal och slutade trea i finalen. Karriären inbringade över 430 000 kronor på endast 18 starter.

– Intressant stammad häst som har varit lite sent utvecklat och behövt tid. Det händer grejer undan för undan men vi låter hästen styra lite där och låter hans utveckling ta den tid den behöver.Fin modell med stor utstrålning

OHIO BOKO

3                         Sto                     Trixton- Iowa Boko

– Gjorde det bra i som tvååring och såldes till Karin Walter Mommert efter första starten. Hon var trea i Silverstoet i sin andra start och det har varit en talang sen vi satte vagnen på henne. Hon tränar just nu och vi siktar på årsdebut i april.

OTTENS LADY GAAGAA

3                         Sto                     Googoo Gaagaa- Laugh at My Face

Laugh at My Face tjänade över 700 tkr och vann 12 lopp i karriären. Detta är hennes fjärde avkomma.

– Har tränat fint under uppträningen men fick en reaktion på ett framben och fick ta det lugnt runt jul. Har visat fina kvalitéer dessförinnan men blir lite senare.

PANTHERE D’INVERNE

3                         Sto                     Brillantissime-Margareta Amok

Margareta Amoks fjärde avkomma. Mormor Olympia Amok tjänade över 700 tkr och har bland annat lämnat Ivanka Amok med 1,1 miljoner insprunget.

– Väldigt fin och talangfull dam som lovar mycket. Hon är välutvecklad och långt kommen så vi siktar mot tidig start på våren.

WINGAIT JANNE

3                         Valack               Googoo Gaagaa—Wingait Inga

Wingait Inga har varit framgångsrik i aveln och lämnat bland annat Wingait C.H. 1,2 miljoner, Wingait Ida 900 tkr och Wingait Erik 880 tkr

– Har en spännande stamtavla och ett härligt lynne. Det är glad häst som kastrerades för att skulle coola ner i hagmiljön, han lekte helt enkelt för mycket med sig själv. Han har lätt för sig och kommer att kvala under våren.

 

Smash Into Pieces till Åbytravet 10 augusti

© Åbytravet 2024