V64-dubbel till Åby!

Vårmontén, tillika V5-4 och V64-2, såg bara åtta hästar men ett kul lopp som – förstås?! – vanns av Sofia Adolfsson från 60 meter tillägg med Even’s First Boy. Sofia Adolfsson bedömde det hela perfekt. 11,5 första 1000 och kom fram till tättrion där startfållans Valiant Dalimo med Michelle Mönster ledde. Sofia gav sin favorit en pust i ryggen i slutsvängen, men när hon vred ut avgjorde Even’s First Boy säkert före Valiant Dalimo och Provst Meyer med Sabina Gammelgård.
– Blod, svett och tårar innan jag kom hit med tåget, där allt gick fel Otroligt huvud på den här hästen. Många tillägg och det är inte så kul. Vi fick verkligen jobba på mellanvarvet och det gick väldigt fort mellan 500 och 500 kvar, sa Sofia Adolfsson som nu tog fjärde raka med Even’s First Boy för Åbytränaren Mikael Linderoth och sin 13e montéseger i 32 starter i år.
Robert Bergh hade skickat ner Aramis Amok till Jägersro och satt upp Kim Eriksson. Från bakspår fram första långsidan till dödens och där krossade han ledande Scorpion Kiss som uppgivet galopperade som slagen på upploppet. Armis Amok vann säkert För Ahsoka T.Dream med Jörgen Sjunnesson från rygg ledaren och Tadpole med Kevin  Oscarsson i pigg avslutning efter invändigt lopp.
– Han var riktigt go’. Jag har varit här och kört galopp med honom, skönt med revansch. Han var löpglad och jag ville inte riskera köra galopp och trassla till det. Han tyckte väl det var kul att jag körde framåt. Det kändes faktiskt äckligt lugnt hela tiden, sa Kim Eriksson.

Till biljetterna
Smash Into Pieces

© Åbytravet 2024