Härlig tisdag på Axevalla

Axevallas V5-omgång började med en liten skräll. Duktiga Malin Asklund satte dit Princess Carmody åt Åbyamatören Karl Niclas Oppäng.
Ekipaget satsade hårt ledningen, men fick nöja sig med vinnarhålet. 500 meter från mål blev det fritt fram när ledaren galopperade och Asklund och Princess Carmody gick sedan undan till sin andra raka seger tillsammans.
– Hon var lite het efter den tuffa inledningen, men lugnade ner sig med rygglöpningen sade Malin och fortsatte:
– Hon var pigg och nära galopp efter start, men när vi fick fritt på innerspår kändes det att hon hade allt kvar! Det är Kraftfullt AB i Hisings Kärra som äger hästen och Karl Niclas Oppäng som tränar. Segertiden blev 1.14,0/1640 auto och det är Karl Niclas Oppäng som äger tränar hästen.
V5:an började svårt och det blev inte lättare när Carlos Söderström vann med 75-oddsaren Hot Advice.
– Jag är nog lika chockad som resten av publiken, sade en glad Carlos. Carlos satte sin häst i tredje invändigt och när luckan kom in på upploppet avslutade hästen bra. Det är Susanne Flasch som äger hästen och förstapriset var 25 000 kronor. Vinnaroddset var hela 75 gånger pengarna! Mill Zorn gjorde att Carlos noterades för en dubbel som tränare.Valacken vann i monté med Sofia Adolfsson på ryggen och segern var Adolfssons 43:e för året. Sofia satte hästen i spets och därifrån blev segern väldigt enkel. Segermarginalen blev 3,5 längder. Förstapriset var 25 000 kronor och det är Easy KB som äger hästen.
Edvin Ceka tog sin andra seger på två dagar när Rigoletto Jet forsade runt dom. Från 20 meters tillägg hamnade Win Paal i fjärde utvändigt och på bortre långsidan gick det Italienska ekipaget fort och höll sin fart hela vägen in till mål. Segertiden blev 1.14,0/2140 och det var 25 000 kronor till vinnaren. Det är Ceka Stable som äger hästen.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024