Save The Date-11 Oktober

Med inspiration från Lexington ser en ny auktion dagens ljus i trav-Sverige. 11 oktober 2019 är det premiär för Sweden International Yearling Sale & Mixed Sale på nya Åby Arena i Mölndal.
Kvällen före SM-dagen på Åby ges möjligheten att hitta framtidens guldkandidater.
– Det känns otroligt spännande att testa en mixedauktion på nya Åby Arena. Jag gillar verkligen anläggningen med alla fräscha lokaler. Jag har också bollat tanken med uppfödarna och med deras stöd är jag övertygad om att detta kommer att bli en ny superauktion för alla, säger Emmelie Arneng, vd för Sweden International Yearling Sale.
Sweden International Yearling Sale har bland annat tidigare arrangerat auktionen på Wenngarn, vilken 2018 slog alla tiders svenska auktionsrekord för travare med snittpriset 416.931 kronor.
En ny företeelse på svensk mark är Mixed Sale som introduceras samma dag och kommer innehålla starthästar, unghästar, fölston och hingstandelar.
– När jag under förra året besökte Lexington och Harrisburg fick jag många kommentarer som ”Varför har vi ingen riktig Mixed Sale i Sverige?”. Den tanken har mognat och när jag nu får chansen att göra en helt ny auktion lite senare på året, där vi dessutom kan visa upp hästarna för vagn på banan, så passar det perfekt med en Mixed Sale på svenska marknaden, säger Emmelie.
Åbytravet storsatsar på hela SM-helgen och bygger upp ett meeting där folk stannar flera dagar. Allt från möten inom branschens breda spektra, banketter för SM-deltagarna, mässor och nu också en auktion. Den nya konferensdelen, restaurangen i egen regi, mässan och Hotellet gör framtidens Åby till en unik mötesplats inom travfamiljen.
– Ända sedan bygget av Åby Arena startade har vi haft tankarna kring hästauktioner här på Åby och vi har tidigare testat mixauktioner. Tillsammans med ettåriga unghästar tror jag det kommer att skapa en ny typ av auktion som kommer bli både populär och spännande. Jag är säker på att det finns behov av en sådan auktion i Sverige. Nu när hela infrastrukturen är på plats känns det fantastiskt att kunna erbjuda den här möjligheten, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024