Många Åbysegrar under helgen!

Robert Bergh tävlar flitigt på många banor och i fredags så vann hans hästar på Färjestad och Bergsåker. På Färjestad tog Codebreaker en efterlängtad seger.  Jepson satte sin häst i fjärde utvändigt och attackerade på bortre långsidan. Codebreaker fick jobba vidare ute i tredjespår under slutvarvet men hade trots det krafter och mod att gå förbi de övriga på upploppet. Det är Stall Kennys Andelshästar 16 som äger hästen. 25 000 kronor var förstapriset i loppet.
På Bergsåker på kvällen så slog Bullyoung till med en jätteskräll i Open Trot Stayern över 3640 meter. Det Kenth Åkerlund som körde hästen. Bullyoung startade med 20 meters tillägg och fick en fin resa. Under slutfasen av loppet var det 3 hästar som hade ryckt åt sig några längder och längst ut i banan attackerade Bullyoung. Segern blev säker och förstapriset var 200 000 kronor och det är Swemab Holding AB i Säve som äger hästen. Segertiden blev 1.15,3/3660 meter och det var hästens åttonde seger i karriären. Under kvällen vann även Tudor Kronos ett fyraåringslopp. Tudor öppnade bra bakom bilen och tog hand om ledningen från sitt innerspår. Första 500 gick på 1.09,9 och Tudor öppnade varvet på 1.14,8. Segertiden blev 1.13,1/2140 auto. Det är Verrazzano AB i Stockholm som äger hästen. Segern var värd 100 000 kronor.  Berghs framgångar på sin gamla hemmabana fortsatte sedan på lördagen när Part Nan Angelen vann klass I försöket. Part Nan fick en fin resa i andra utvändigt. När Part Nan Angelen fick marchorder så bet det väldigt bra och hästen vann enkelt 100 000 kronor till sina ägare Stall Lasseurrasso.
foto : foto: malin albinsson :
Det är många Åbysegrar att rapportera om efter helgens race. Men även en seger som Hört och Hänt glömde. Det var Edvin Ceka som var i farten igen på Färjestads tävlingar förra måndagen. Eddie placerade sin häst i tredje utvändigt och var kall när attackerna kom från kön. Lucka uppenbarade sig i sista sväng och Caddie Icon gick mycket enkelt undan. Det är Ceka Stable som äger hästen. 20 000 kronor var segern värd.
Stall Denco tog årets trettioåttonde seger när deras Monaco Royal Curse vann på Axevalla i lördags kväll. Det var Stefan Söderkvist som körde hästen och Stefan körde som vanligt ett vårdat lopp och Monaco tackade genom att spurta förbi till slut. Förstarpriset var 20 000 kronor och det var hästens första seger i karriären.

Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024