Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset har Svensk Travsport tagit beslut om stopp för publik på svenska travtävlingar.

Beslutet gäller tillsvidare och Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen och återkommer med mer information om och när nya beslut tas.

Axevalladubbel till Falsig

Från spår sex gjorde Vinci Power debut bakom bilen tillsammans med tränaren Bo Falsig. Utan att snabbstarta skötte han det momentet strålande och sedan låg vägen mot ledningen öppen. Dit hittade ekipaget redan på den första långsidan. Då gjorde konkurrenterna upp om andrapriset. Det är Stall Da Vinci som äger hästen.
– Han är fin, konstaterade Falsig i Axevallas vinnarcirkel.
Segertiden landade på 1.14,5a/2140 meter och det var hästens fjärde raka seger.
– Jag har inte så bråttom med honom, han är stor och tung. Vi får diskutera när det blir start nästa gång. Vi hittar väl någon lämplig uppgift för att bygga upp honom långsamt.
Hästen kvalade på 1.17,3/2140 meter i augusti förra året. På fyra starter har han nu sprungit in 100 000 kronor varav 30 000 trillade in under torsdagskvällen.
Falsigs andra häst Angie Simoni så skickade Falsig på från kön varvet kvar och via 1.13,7 sista varvet så vann Angie Simoni överlägset. Det var karriärens femte seger för Angie Simoni som ägs av Bo Falsig med flera.

Middag i Lyon
Beslut om stopp för publik på svenska travtävlingar
Konferens
Påsklov på Travskolan

© Åbytravet 2020