Miss Golden Wine vann försök till Stosprinten!

Spetsstriden såg jämn ut till en början. Sedan tryckte Tommy Karlstedt på gaspedalen och vips tog Miss Golden Wine (e. Pastor Stephen) hand om ledningen i det första försöket till Stosprintern.
– Det var första gången vi tryckte av henne från start och hon svarade bra. Sedan blåste hon till riktigt efter 100 meter när jag lade i överväxeln, sade Karlstedt som sedan fick varva på beskedliga 1.14,2.
Och då spelade det ingen roll att flera av konkurrenterna var betydligt mer meriterade. När Karlstedt skruvade upp farten mot mål gick Miss Golden Wine undan på lätta ben och vann med närmare tre längder på tiden 1.12,6 över 1.609 meter.
– Jag tänkte att jag inte fick köra för sakta för länge. Det gjorde jag på Solvalla i ett Margareta-lopp. Då gick det alldeles för sakta och hon fick stryk på fart helt enkelt. Men nu när vi har lättat henne i balansen och ryckt bakskorna har hon blivit kvickare också, sade Karlstedt.
Miss Golden Wine är därmed klar för final i Stosprintern nästa helg och nu väntar spännande dagar för Åbytränaren.
– Om vi håller ledningen då tror jag inte att vi får köra 1.14 på varvet, men vi är med i finalen och vi ska göra vad vi kan. Jag har en plan i bakhuvudet, men den är inte spikat än. Det är första gången med försök och final, men jag ska väl försöka att hålla henne i form.
Vidare till Final gick även Åbyhästarna Dallas As och Felicity Shagwell

Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024