4 Åbysegrar på Axevalla!

Åbyhästarna har bra form på dagen och under Axevallas tisdagstävlingar så höll sig flera hästar framme.
Först ut var Sven Gustafssons Sotfire som kördes av Mikael J Andersson. Sotfire gick utvändigt ledaren hela vägen och kämpade stenhårt hela vägen in i mål. Segertiden blev 1.18,1 och det var hästens första start i karriären, och därmed hästens första seger i karriären. Det är Sven Gustafsson som är ägare,uppfödare och tränare.  Förstapriset var 15 000 kronor.

I montéloppet så var det Red Shrew och Josefine Ivehag som drog det längsta strået. Mimmi Elfstrands häst trivs ypperligt i monté och samtliga hästens fem segrar i karriären är tagna inom den disciplinen. Ivehag red ett fint lopp med hästen och i en härlig upploppsstrid med Sofia Jacobsens Wallstreet Temple så satte Red Shrew nosen först. Det är Stall Däningsholm som äger hästen och förstapriset var 15 000 kronor.

Den tredje Åbysegern tog Robert Bergh genom att vinna med Digital Archive. Archive öppnade bra och kördes till ledningen. Därifrån såg hästen löpvillig ut hela vägen och vann med 2 längder till tvåan Tiptoe. Segern för Digital Archive var värd 30 000 kronor och det är Ecurie Amazing som äger hästen. Det var hästens nionde seger i karriären och totalt har hästen tjänat 555 400 kronor.

Åbysuccén avslutade med Nosy Face som tillsammans med Stefan Persson tog tredje raka segern. Nosy Face har aldrig missat pallen på sina sju starter! Nosy Face fick göra jobbet utvändigt ledaren och vann enkelt. Kusken Stefan Persson var mycket nöjd med hästen och sa att han aldrig känt hästen så bra. Det är Helén Kiiskinen och Henrik Blomberg som äger hästen, Helén är tränare. På sina 7 starter har Nosy Face tjänat 111 650 kronor och vunnit 5 lopp.

Smash Into Pieces till Åbytravet 10 augusti

© Åbytravet 2024