Robert Bergh flyttar till Åby

Robert Bergh lämnar Bergsåker och blir Åbytränare från nästa vår. Han har köpt en 65 hektar stor gård intill nuvarande Dunevads travcamp vid Björketorp i Marks kommun. Köpekontraktet blev klart och underskrivet i veckan.
– Stallet har vuxit och blivit mer och mer internationellt under de senaste åren. Det har gjort att det blivit allt viktigare för mig att ha en gård med nära tillgång till goda kommunikationer. Samtidigt har jag haft stort behov av att bygga ut stallkapaciteten här hemma. Jag kommer nu att få utrymme för 150-160 boxar mot de 86 som jag har tillgång till i dag, konstaterar Robert Bergh.
Bergh kommer att göra stora investeringar i stallar och banor på den nyförvärvade gården, där det inte tidigare funnits travverksamhet.
– Det kommer att bli en komplett travanläggning helt efter mina idéer, inklusive möjligheter till backträning. Jag har varit runt och tittat på olika gårdar, men just den här passar mig perfekt. Den påminner mycket om min nuvarande, men är betydligt större.
Baffe123123
Den 1 april nästa år hoppas Robert att investeringarna är klara och att han kan flytta in.
– Fram till dess kör vi för fullt som vanligt, så det blir ingen nedtrappning av något slag av verksamheten innan den nya anläggningen står klar och vi är på plats.
– Jag är väldigt glad att komma till Åby och har fått väldigt positivt bemötande och hjälpsamhet under hela processen. En extra tanke skänker jag till Marks kommun som varit professionella och tillmötesgående ända från första kontakten, avslutar Robert.
ÅbyTravet ser naturligtvis också väldigt positivt på flytten. Nils Andreasson, tf VD på ÅbyTravet:
– Tillsammans med Robert har vi under en längre tid diskuterat olika lösningar för en etablering i regionen och det känns oerhört skönt att få detta klart. Åby har sedan investeringen i den nya paddocken ambitionen att vara bland de ledande travbanorna i Europa för såväl aktiva, hästägare som besökare och då passar Robert Bergh med sin unika kompetens och sina högkvalitativa hästar mycket väl in.
Åby ser också fler goda effekter av flytten.
-Det kommer att bredda vår tränarkår på ett positivt sätt, öka den sportliga nivån på våra tävlingar och sannolikt öka hästägarintresset i regionen, fortsätter Andréasson.
– Etableringen tillsammans med de planerade satsningarna på publikanläggningen gör också att vi ser med tillförsikt på den framtida publikutvecklingen på banan, avslutar Nils.

Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024