Tre Åbysegrar på Årjängstravet!

Kakan verkar trivas utmärkt med Linn Stolt och monté. I måndags tog duon andra segern tillsammans på Årjängstravet. Kakan öppnade bra och reds direkt till ledningen. Från den positionen hade Linn full koll på motståndet och sista varvet avslutades på 1.14,9. Förstapriset var 15 000 kronor och det är Mats Carlsson i Jonstorp som äger och är uppfödare till Kakan. Segertiden blev 1.15,8/1640 meter och det var hästens andra seger i karriären.
Årjäng körde två montélopp denna dagen och även i det andra loppet var det Åbyframgång. Och det en sagolik montéinsats utav Raggamuffin. Sofia Adolfsson tog en safteystart från spår 6 bakom startbilen och hästen fick positionen som andra häst i andraspår.  Varvet kvar bytte Sofia ut andra utvändigt mot dödens och farten hölls uppe. På bortre långsidan spräcktes fältet upp och Raggmuffin pressade på ledande Lawyer Lohr. Raggamuffin gick i från de övriga med stor marginal på upploppet och vann på 1.12,6/1640 meter. Det var 20 000 kronor i förstapris och det är Lilleskogs Bygg & Förvaltning AB med flera som äger hästen.
Defi’s Victory visade sedan sin klass när han hämtade hem karriärens sjunde seger i den tionde starten tillsammans med Maxime Marais. Hästen hamnade utvändigt ledaren i tufft tempo men det var inget som bekymrande sonen till Samuel Oaks.  Segern var värd 30 000 kronor och segermarginalen blev 4 längder. Det är Victory Racing Stable som äger hästen.

Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024