Vinci Power fortsatt obesegrad

Vinci Power är hästen den här dagen. Något banrekordet blev det inte som först utropades, The Swede 14,3 är fortfarande bäst. Vinci Power vann 1.14,8/2140 volt utan att se tom ut i mål och han hade säkert kunnat kapa den där halvsekunden om han blivit pressad in i kaklet.
Tredje starten gav tredje raka segern och vi har bara sett början av en stark karriär.
– Vi öppnade lugnt och jag fick bestämma tempot, Sedan kom Ulf Eriksson (Aperfectdream) och tryckte upp farten. Det gick snabbt en bra bit men min svarade fint och vi vann lätt. Han hade krafter kvar i mål också men jag vill inte spekulera i hur mycket, sade en mycket nöjd Bo Falsig.
Hur bra är Vinci?
– Vinci Power har inte gjort mig besviken och jag hoppas förstås på flera segrar. Det är en behaglig häst som är lite lat av sig och det gynnar en lugn och bra utveckling, svarar Bo.
”Gå igenom och kolla upp” stämmer till punkt och pricka på den här. Så får det bli innan något bestäms.
– Men det blir säkert en start till innan han ställs av med sikte på nästa år, säger Falsig.
Hittills har allt gått i rätt riktning för Vinci Power men man skall som Falsig påpekar, många gånger under samtalet, tänka på att hästen gått i ledningen varje gång så han har ännu inte ställts på något större, svårare prov.
Nästa säsong, den viktiga 4-årssäsongen, kommer säkert att innehålla något/några möten med kulltopparna men troligen under senare delen av året.
– Han är anmäld till det mesta. Men jag ville vara lite rädd om honom och inte göra honom en björntjänst och möta de bästa för tidigt.
Han hinner nog ställas öga mot öga med de bästa vad det lider. Han är 1.67 hög och behöver också tid att växa i sig ordentligt, avslutar Bo.
 
Vinci Power glänste mest men det flera fina fina Åbyhästar som visade upp sig. Veijo Heiskanen vann dubbelt med Bigarrå och Doubletrouble Sisu som båda stod för rejäla insatser. Carina Balder tog karriärens första tränarseger när Ester Eleonora vann tillsammans med Stefan Söderkvist. Familjen Olsson har investerat i en ny fin häst i Save Our Souls som vann på 1.12,6/1640 meter.Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019