V75-dubbel på Bollnäs!

Favoritseger blev det även i V75-5 där Kaj Widell satt bakom Veijo Heiskanens nyförvärv Mitica (e. Angus Hall). Ekipaget hittade till ledningen direkt och kunde därifrån dirigera loppet utan problem. Segermarginalen blev stor och Kaj Widell var mycket belåten i vinnarcirkeln.
– Här var det trimmat och klart, det var den lättaste V75-segern på länge för mig. Det var en spänstig och fin travare det här, sade kusken.

“Körde lite för långsamt”
Det var inte bara gulddivisionen, med On Track Piraten och Poochai som bjöd på en härlig upploppsduell. Det blev det även i V75-6, tillika bronsdivisionen. Förhandsfavoriten Digital Archive (e. Super Photo Kosmos) hade körts i ledningen i större delen av loppet, men han såg sårbar ut i sista sväng då attacken kom från en smygkörd Cash A Cheque Em. Den senare kopplade greppet i mitten av upploppet och såg ut att gå mot en seger, men den sista biten svarade Digital Archive och vann.
– I dag såg det ut som en bra möjlighet på förhand. Jag körde nog lite för långsamt under loppet och hästen kunde helt enkelt inte springa fortare, men han löste det till slut, sade Kim Eriksson efter segern.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019