031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

Snart jul igen- Ny blogg av Monica Hellqvist

I âr igen…
För oss här nere firar vi oftast bâde vâr julafton den 24e och den franska dagen som är den 25e. Typ tvâ för priset av en. Helt okej.
Själv har jag dock inte firat en svensk jul pâ drygt 9 âr nu med skinka och köttbullar och allt vad det innebär. Min första jul här nere var dock väldigt trevlig. Som ny i landet och utan kontakter är grosbois en välsignelse. Det stora träningcentret har en speciell gemenskap och i tider som jul, nyâr och midsommar sâ hâller vi skandinaver ihop. Tränare som skötare.
Första julen firades ihop med dessa. Vi var en salig blandning i Jim Fricks lilla filial i borgen hos Nicolas Roussel.
Numera sâ uppskattar jag det franska jul/nyârsbordet bättre. Kräftor, krabbklor,hummer och ostron.
Jag missade dock mitt första Prix d’Amerique (trots att jag var pâ plats) tack vare dessa läckerheter, sâ numera hâller jag mig till ytterst mâttliga mängder ostron och sniglar.
Men det tar vi en annan gâng…
Kanonfina lopp nästan varje dag nu pâ Vincennes. Synd att det är sâ förbaskat kallt och râtt i Paris under vintern.
Men vintern i Frankrike innehâller sâ mycket mer än Vincennes. Nu börjar även vintermeetinget i Cagnes sur Mer. Ett trevligt alternativ om man föredrar sol och lite varmare klimat. Dessutom tillgodoser även Cagnes ett galopp och ett hinderlöpningsmeeting.
När de som siktar pâ Vincennes stallar upp sig pâ grosbois sâ tillhandahâller Cagnes boxar och boende pâ banan. Förr var boxhyran gratis för de tillresta tränarna om man bara anmälde till loppen. Men tyvärr missbrukades den generositeten av en del och numera sâ avkrävs de aktiva pâ en liten peng. Meetinget i Cagnes avlsutas med Criterium de Vitesse i början av mars. Förr hade jag skrivit att det är ett mâste att besöka, men tyvärr har organisationen blivit sämre och sämre de sista âren. 2016 ârs upplaga var rent ut sagt ett skämt där vi ocksâ kunde se ett stort publiktapp. Men när de inte vill betala folk för pr och organisation av en publikupplevelse sâ fâr man kanske det man investerar i. Solen och vämen drar väl en del publik, men det krävs ju en del utöver det för att locka folk till trav idag.
I stallet här ute i Normandie har hästarna börjat vakna till liv pâ allvar och det märks ocksâ i resultatraden vilket är kul. Men det ska ju ocksâ vara normalt dâ vi faktiskt har tillgâng till nâgot av det värsta i träningsanläggningar som jag sett i mitt liv.
Nu har vi även fâtt en rochard sâ vi kan ta en tur tillsammans med vâra hästägare runt omgivningarna.
Om nâgon där ute känner sig sugen av att komma hit ut och jobba i vârt team sâ hör av er till stall Goop. Lovar att för rätt person sâ är det en upplevelse i livet som inte borde missas. Här avslutar jag med en bild på Your Highness som känns väldigt fin i träning.
15398909_10210498384391061_1457181348_o
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Monica

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019