031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

Now Or Never Flair fortsätter sin färd mot stjärnorna

Obesegrad i år efter fyra raka starter med ett intryck som lovar mer – Now Or Never Flair får Mikko Aho att spänna bågen rejält. – Derbyt är det stora målet, säger Åbytränaren. 
 
Carl Johan Jepson kunde sitta och titta sig omkring i sulkyn när Mikko Ahos talangfulla fyraåring bara lämnade konkurrenterna på Mantorps upplopp under måndagskvällen på det nya rekordet 1.15,6a/2.140 meter. Efter fyra övertygande segrar på lika många starter 2017 är det svårt att inte prata om derbyt när Now Or Never Flair (e. Ready Cash) kommer på tal. Tränaren själv har inga invändningar.
– Alla insatser till de stora loppen är betalade och han är premiechansad. Derbyt är det stora målet. Han har bra kapacitet och fart som räcker, nu hoppas vi att han har toppform till hösten, säger Aho om den fyraårige valacken.
Hästen är uppfödd av Carl-Erik och Inga Britt Håkansson, som även är med och äger en del i Now Or Never Flair. Hästen inledde karriären i höstas med att galoppera bort sina chanser två starter i rad. Mikko Aho är tacksam för förtroendet i dubbel bemärkelse.
– Det är jätteroligt att de tycker att jag har gjort ett bra jobb tidigare och ger mig chansen. Jag är särskilt glad för att de har haft sådant tålamod och att de litade på mig i somras när jag sa att jag inte tyckte hästen var redo att starta.
Behövde tid på sig
Ett tålmodigt arbete av familjen Aho, där dottern Mirva tagit stort ansvar som skötare, tycks vara ett vägvinnande koncept.
– Han har aldrig haft några problem. Det är en stor häst som behövde lite längre tid på sig bara. Han har ju galopperat i voltstart och det är lätt att tro att han är het av sig, men så är det inte. Han är jättesnäll, har fin teknik och vill springa.
Det är tydligt att segerraden har positiv inverkan på mer än stallets statistik.
– Det är väldigt viktigt att det kommer in nya bra hästar. Sådana här dagar är det lättare att vakna på morgonen.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019