Fyrling på Axevalla!

Thomas Aurell tog en finfin seger på Axevalla i söndags tillsammans med sin Puisseguin.  Axevalla arrangerade Breddlopp och Aurell körde sin egentränade tränare Puisseguin till en mycket snygg seger. Thomas smög in i det längsta med sin häst och via en vass slutstöt vann Puisseguin mycket enkelt. Detta var hästens första seger i karriären och segern var värd 12 000 kronor.
“- Jag hade helst velat ha ett rygglopp, men så blev det ju inte och då var det bara att gilla läget och inte överila sig, sa Thomas Aurell.”
Stefan Andreassons Manstone’S Image visade sitt rätta gamla ja när han tillsammans med Fredrik Berg spurtvann ett race. Berg satt i kön under loppet och attackerade långt ut i banan på upploppet. Manstone’s Image gick enkelt förbi V75-hästen Penalty Fare och vann säkert. Segern var värd 15 000 kronor och det är Hälsa & Helhet i Kungsbacka som äger hästen. Sandra Gustafsson är hästens skötare
“- Manstione´s Image är en jättekapabel höäst, som har varit drabbad av en hel del problem. Men idag var det den “gamle# Manstone´s Image igen, sa Fredrik Berg.”
Olle Elfstrand har fått fin snurr på Crazy Foot Mambo som igår återigen var i vinnarcirkeln. Frank Nilsson skickade iväg till spets. Väl där dansade Crazy Foot Mambo undan på enkla ben. Det är Lena Johansson och Mikael Wahlgren som äger hästen och CFM har nu vunnit 4 av 25 lopp.  Segern var värd 10 000 kronor.
“- Hästen öppnade bra och då valde jag att köra till mot spets eftersom jag trodde att det var min chans att vinna loppet. Creazy Foot Mambo var rejäl via 1.14,5 sista varvet och vann i avstannade och bekväm stil, sa Frank Nilsson.”
Ingemar Granberg tog sin första årsseger som tränare när hans Heart Lini tog första segern.  Heart Lini gjorde andra starten i Granbergs ägo och det var Niclas Benzon som körde. Heart Lini fick anfallsorder i början på upploppet och vann mycket enkelt. Segern var hästens tredje i karriären och hon tjänade 12 000 kronor. Spruce Mountain Ab med flera äger Heart Lini. .
“- Det kändes kanon hela vägen, dessutom var det en jättefin häst att köra och hon var närmast okörd i mål, sa Niclas Benzon.”

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019