Lunchdubbel till Balltorp!

Carl Johan Jepson hade bra gott och säga om den avslutande vinnaren Edio.
– Det är fin fart i honom och nu fick han också ett perfekt lopp. Han kom först lite för tidigt och han bromsa till men det kändes att vi vann, sade Jepson.
Tarzan kom snabbt sista biten och var nära att hinna fram på open stretch men Edio hade nosen först.
– Det känns som en spännande häst. Han har väldig fart i kroppen. Jag tror det skall kunna bli bli V75-starter längre fram för han hör hemma i den klassen, avslutade Jepson. Det är Robert Jongsma som äger Edio och Mikko Aho tränar honom. 
Celsius Evo är ordentligt på gång. Han kördes tidigt framåt i loppet och efter det att spetsen var nådd 1500 kvar var det mest spel mot ett mål. Det kan handla om en Derbyfinalist i Finland i augusti.
– Inte alls överraskad att han vann. Det har känts som en riktig häst. Löpglad och med bra styrka, understryker Veijo Heiskanen. Det är Mevaset Oy i Finland som äger hästen.
Celsius agerade som en ny häst jämfört med de två första starterna i Heiskanens regi där 4-åringen inte fungerade alls. Barfota fram gav bra flyt i steget och då hästen fick sträcka ut mest hela vägen trivdes han och hitta en annan och fin aktion.
– Det mesta var positivt. Nu får vi lägga målet på finska Derbyt i höst, sade Veijo.
Ett Derby som Åbytränaren är titelförsvarare i då han vann med Benjamin Evo i fjol.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019