031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

”Värsta jag suttit bakom”

Felicity Shagwell avslutade tvååringssäsongen på bästa sätt. I händerna på sin tränare André Eklundh krossade hon konkurrenterna i Silverstoet på nytt banrekord.

 
Maharajah-dottern Felicity Shagwell togs lugnt från start och fick tredje ytter. Första varvet travades efter 1.17,2 och när tvååringen fick anfallsorder på sista bortre långsidan gick det undan.
– Det gick sakta på baksidan och då laddade jag bössan. Jag sade till henne en gång och då nöd hästen i, sade André Eklundh.

FAKTA

FELICITY SHAGWELL

Kön: brunt sto
Född: 23 mars 2015
Härstamning: Maharajah-Diaz Boko
Intjänat: 488.207 kronor
Resultat: 5 st: 3-1-0
Rekord: 1.13,3ak
Ägare: Knutsson Trotting AB, Göteborg
Uppfödare: Manken AB & Verrazzano AB
Tränare: André Eklundh, Åby
Skötare: Jessica Hultman

Felicity Shagwell rundade konkurrenterna i ett huj och redan 500 kvar hade hon rundat till ledningen. Sista delen av Silverstoet var en ren defilering och hon var överlägsen på 1.14,8a/1.640 meter, vilket är ban- och löpningsrekord. Förstapriset uppgick till 100.000 kronor och tvååringen gör bokslut med nästan en halv miljon på kontot.
– Felicity Shagwell är den värsta häst jag suttit bakom, hon har otrolig talang. Det finns en hel drös med treåringslopp, vi ska sätta oss ner och bestämma vilka vi ska vara med i nästa säsong. Jag anser att vi inte kan vara med i alla, berättade Åbytränaren.

Mormor var kulltopp

Felicity Shagwell är Diaz Bokos (e. Cantab Hall) första avkomma. Hon startade bara som treåring och totalt blev det tre segrar på tolv starter och 154.000 kronor insprunget. Hennes mormor är Rae Boko (e. Pine Chip), som var en kulltopp hos Markku Nieminen. Som treåring vann hon båda E3-finalerna, E3-Revanschen och Breeders Crown. I försöket till Oaks galopperade hon bort sig som storfavorit. Som fyraåring vann Rae Boko Drottning Silvias Pokal och slutade fyra i Stochampionatet. Hon gjorde totalt 34 starter: 22-5-1 och tjänade nästan 5,1 miljoner kronor.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019