Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset har Svensk Travsport tagit beslut om stopp för publik på svenska travtävlingar.

Beslutet gäller tillsvidare och Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen och återkommer med mer information om och när nya beslut tas.

Tre Åby-segrar under lördagen!

Åby Stora Pris lördagen blev en fin dag för Stall Denco och Veijo Heiskanen. Deras hästar sprang in nästan 500 000 kronor och noterades för två stycken segrar. De hade två hästar som vann lopp och noterades för två segrar. Första segern under togs genom L’Heritier. Den franskfödde hingsten öppnade mycket bra från sitt springspår och satt tidigt i ledningen i Lyons Lopp över 3140 meter. Väl där visade konkurrenterna stor respekt för Heiskanen som fick styra och ställa precis som han ville. Segern blev mycket enkel och förstapriset var 200 000 kronor.
Två lopp senare var det dags för stallets järnlady Dernier Viking att göra en prestation utöver det vanliga. Veijo lämnade fjärde utvändigt 1600 meter kvar och hängde sedan i tredjespår resten utav loppet. Trots det vann Dernier Viking tämligen enkelt före en mycket bra Borga Effekt. Dernier Viking har visat enorm styrka och går en ljus framtid tillmötes. Det är Amanda Ramsbo som sköter bägge hästarna, Denco HB äger och Veijo Heiskanen tränar.
Lars Järpedals magiska 2014 fortsätter och i lördags var det Raggamuffins tur att vinna lopp. Johan L Sundgren hade dock vissa problem med sin häst och syntes inte till förrens i början av upploppet, men då bet det bra! Raggamuffin hann fram i det sista steget och till förstapriset som var 40 00 kronor. Det var Raggamuffins tredje seger i karriären och det är Reposit AB & Bengt Wedin HB som äger.
 

Lunch i Lyon - STÄNGT
Beslut om stopp för publik
Konferens
Svenskt Mästerskap 10 oktober

© Åbytravet 2020