Support Justice klar för Olympiatravet!

Under måndagseftermiddagen blev det klart att Support Justice gör Solvato sällskap i Olympiatravets final. Den norska topphästen årsdebuterade på Bjerke i onsdags och vann på 1.12,9/2100 helt opressad. Hästens tränare och kusk Geir Vegard Gundersen var mycket nöjd med sin häst och efter samtal med Åbys sportchef Jon W Pedersen tackade kretsen kring Support Justice ja till ett wildcard. Support Justice vann Jubileumspokalen förra året och även EM för femåringar på Vincennes. På 27 starter har Support Justice vunnit 20 lopp och tjänat över 5 miljoner kronor.
– Olympiatravet är ett mycket stort lopp och det är ett lopp vi har siktat mot under vintern. Support Justice känns kanonfin i träningen och jag var väldigt nöjd med honom i årsdebuten. Jag är mycket glad och stolt över att bli inbjuden till Olympiatravet och hoppas han kan vinna loppet, säger Geir Vegard Gundersen.
ÅbyTravets sportchef, Jon Walter Pedersen:
– Support Justice visade under fjolåret toppkvalitéer och han imponerade på mig vid segern i årsdebuten. Support Justice har visat att han duger i alla sammanhang och är oöm för positioner och distans. Det känns riktigt intressant på förhand och intresset från Norge kommer bli stort.
Fakta Support Justice
Nationalitet: Norsk
Tränare: Geir Vegard Gundersen
Kön: Hingst
Ålder: 6
Startprissumma: 5,1 miljoner
Rekord: 1.11,6/2140 auto
Olympiatravet är det första storloppet för eliten varje säsong i Sverige och om du bara går på trav en enda gång om året är det då du skall gå! Utöver förstklassig travsport är Olympiatravet full av aktiviteter där du bl. a. kommer att få träffa våra stora olympier och Sveriges bästa idrottsstjärnor, men inte minst se travsport av högsta klass.
Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning som årligen lockar ca 100 000 besökare. Vi tävlar i huvudsak onsdag eller torsdag men de riktiga höjdpunkterna är V75, sex lördagar om året med Olympiatravets final och Åby Stora Pris som juveler i kronan.
support justice och geir vegard gundersen

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019