031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

SM-Guld till Sambuca!

Tillsammans med Robert Berghs Sambuca Knight kunde Oskar J Andersson kontrollera hem en ny titelFörhandsfavoriten Sambuca Knight (e. Scarlet Knight) och Oskar J Andersson släpptes välvilligt till spets efter 500 meter i Lärlings-SM. Väl där kunde kusken konstatera att de första 1500 meterna hade avverkats på kilometertiden 1.14,0. Efter att Oskar J hade kastat en blick bakåt i slutsvängen blev taktiken given bakom Robert Berghs femåring.
– Jag såg att några av de bättre konkurrenterna var på gång bakifrån, då valde jag att rycka i sista sväng för att skaffa mig lite försprång. Hästen visade upp fin klokhet, för det är inte alla som klarar av att sticka undan på bästa sätt.
Draget blev lyckat då Kevin Oscarssons styrning Mr Perfection spurtade storstilat till en andraplats utan att kunna utmana Sambuca Knight på allvar. Vinnaren skar linjen på kilometertiden 1.13,0a/2140 meter. Förstapriset var 100.000 kronor.
– Hästen visade upp en fantastisk styrka idag. Det känns jättekul att få vinna det här igen. Jag har ju varit med i några år och kört i Lärlingseliten bland annat och jag tycker att SM smäller högt.
Andersson vann Lärlings-SM 2015 tillsammans med den då Marcus Lindgren-tränade Amour du Coglais. In The Zone AB i Bromma äger hästen.

 

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019