031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

Sammanfattning från 190606

Årjäng körde lunchtrav under fredagen och det blev 2 segrar till Åbytravet. Elway A vann säkert igår på Årjäng när kusk och tränare André Eklundh körde till täten efter ca 500m. Ekipaget varvade på snabba 14,6 och fortsatte i samma tempo nästa kilometer. Segern blev enkel och vinnartiden fina 14,2al över 2.640m.Det är Knutsson Trotting som äger hästen. Lars Järpedal fortsätter att skörda oerhörda framgångar. Nu var det Key West Snapper som hade uppvisning. Jepson var bara passagerare bakom hästen som vann mycket enkelt. Segern var värd 25 000 kronor.
Östersund körde tävlingar under fredagskvällen och Robert Bergh var där. Derbysexan Spickleback Face (e. Raja Mirchi) fortsätter att övertyga. På fredagen vann han Östersundstravets Stora Stayerlopp hur enkelt som helst.
Tränaren och kusken Robert Bergh tog sats från kön i näst sista sväng och på den efterföljande långsidan sköljde Spickleback Face närmast över fältet. Redan i ingången till slutkurvan var femåringen främst och upploppet var sedan en ren formalitet. Spickleback Face vann med fem längder på tiden 1.15,1 över 3.180 meter. Segern var hans andra raka. Stall Mary AB äger hästen.
Veijo Heiskanen åkte till Bjerke med 4 hästar och vände hem med en seger. Det var Zizou som tillsammans med Henna Halme var starkast i ett långlopp. Henna gav Zizou ett avvaktande lopp i ryggar och in på upploppet avgjorde Love You-sonen mycket enkelt. Det var 75 000 kronor norska till vinnaren. Det Ension Mäntylä och Veijo Heiskanen som äger hästen.
Halmstad körde Breddlopp under lördagen och Stall Dencos Seal Kronos visade bitar av sina höga kapacitet. Tommy Karlstedt var aggressiv i sulkyn och satte sig i spets 1200 kvar. Trots en galopp i sista sväng vann Seal Kronos på 1.14,9/2140 auto. Det var hästens nionde seger och hästen har tjänat över 410 000 kronor.
Olle Elfstrands stall är ett riktigt formstall och har noteras för flera segrar på slutet. På Färjestad i måndags vann Hambra’s Bon Jovi. Bon Jovin öppnade bra för Josefine Ivehag och sattes direkt i spets och fick hållas i ett lagom tempo. Hästen vann sedan med hals och hämtade hem 25 000 kronor. Det är Olle Elfstrand som äger hästen med flera
I Junimontén som lopp 2 gick det undan. 1.07,6 första 500 av Vicki Lund som förstås hade gjort sitt när Ussara Mail och Jennifer L Oscarsson tog över 600 före mål. 11,9 första tusen och favoriten Joyride Cane med skickliga Sofia Adolfsson tog upp jakten. Vid ingången till upploppet vred Sofia ut och då var det avgjort. Quantum Le Monde trea för Tova Bengtsson
– Jättefin häst. Grymt bra. Det gick fort. Försökte hålla ledningen men det gick inte. Vi fick ett fint lopp. Bryter lite ner i svängarna men det här är en riktig skjutare. Jag är imponerad, sa Sofia Adolfsson.
Mycket enkelt ifrån till stor förnöjelse inte minst för tränaren Veijo Heiskanen. Första montéstarten för Joyride Cane som vann på 1.11,6/1640a!
– Jag har haft idén länge och nu hade vi en proposition som passade. Det här var riktigt skoj, tyckte Veijo.
Veijo Heiskanen fick en andra tränarseger i V5-2 efter montésegern med Joyful Cane före streckspelet. Henna Halme ledde från start till mål med Bag’s Simoni. När det såg ut att kanske dra ihop sig i början av upploppet då Mr Magnifique och Henriette Larsen kom från andra utvändigt då lättade Hanna lite på tömmarna och vann överlägset. Dream Of Nature och Mifsud Tyler trea från vinnarryggen.
– Han var ofattbart bra i dag och när vi fick ledningen var det hur lätt om helst, sa Henna Halme.
Veijo Heiskanen kunde lämna Jägersro med ett brett leende. Tre hstar till start och vinst för samtliga. I sista V5 vann nämligen Henna Halme sin andra seger till Veijo. Segervapnet var Ulena Car som behärskade loppet från start till mål.
– Jävlar vilken häst. Otroligt att jag får köra en så bra häst. Herregud, sa Henna Halme.
Mr 100 Procent Veijo Heiskanen fyllde på:
– Riktigt imponerande. När jag joggade den här hästen första gången sa jag att det är något extra. Det här är riktig roligt. Man jobbar för det här och man är riktigt nöjd den här kvällen!
Ulena Car vann på 1.12,4/2140a före Queen Of Sand med Stefan Söderkvist och Frances Yoda med Christoffer Eriksson.
 

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019