Ryggornas Missy avlade maiden

Ryggornas Missy som ägs av Stall Ryggorna tog igår på Jägersro karriärens första seger. Det var André Eklundh som körde hästen som hade spår 1 i i ett grundserie lopp. André fick en bra start och Ryggornas Missy satt som tredje häst på innerspår. Tack vare lite galopper under slutvarvet kom en fin lucka i sista sväng och Ryggornas Missy avslutade vasst upploppet ner. Förstapriset var 30 000 kronor och det var hästens första seger i karriären. Det är Camilla Reuterberg som tränar hästen.
“- Har kört henne med blandat resultat. Polletten har väl inte trillat ner riktigt och hon blir sur sista 300. Men nu kanske det börja hända lite i hjärnan på henne. Det tog emot lite på slutet men jag hade tussarna kvar. Fast jag vågade inte rycka dom och riskera galopp. Jag tror att man varit nöjd med mig om hon varit tvåa-trea också, sa André Eklundh”
Ryggornas Missy / Andrè Eklund Tränare: Camilla Reuterberg
Veijo Heiskanen presenterade ett fint nyförvärv. Favoritspelad var Conny Sisu för Veijo Heiskanen som fick överta ledningen från Pioneer Face och Jörgen Sjunnesson efter 550.  Sedan var det slut och Conny Sisu kan mycket väl vara en Derbyfinalist. Pioneer Face följde till andraplatsen och lär väl också komma ut i Derbykval den 24 augusti. Det är Pentrot Oy som äger hästen och det var Connys sjunde seger i den trettiosjättestarten.
– Har bara haft hästen två veckor och han har bara gått två långa jobb. Ville känna på honom till slut i dag och han behövde en liten genomkörare inför Derbykvalet om två veckor.

Conny Sisu / Veijo Heiskanen

Conny Sisu / Veijo Heiskanen

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019