031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

Ny blogg från Monica Hellqvist

I söndags tog jag mig en liten utflykt till La Capelle med min enda kvarvarande häst pâ min träningslista. En nätt liten resa pâ drygt 4.5 timmar enkel väg. Jag âkte runt 7 pâ morgonen och kom hem runt 22.30 pâ kvällen. Allt detta för drygt 4 min tävlande. Svârt att förklara för utomstâende hur vi kan lägga ner sâ mycket tid och ork för en sâ kort prestation. Men vi som hâller pâ, vi vet varför. Synd bara att dagens fokus mest ligger pâ att hitta sâ mycket fel och brister inom vâr sport att det snart kommer bli omöjligt att hitta nya intresserade och passionerade människor som vill lägga ner ork och själ för den otroliga upplevelse som dessa hästar ger oss.
Pâ fredag är det final i Grand Prix de l’UET. Detta âr gâr finalen pâ Vincennes.
Mânga otrevliga olyckor inom fransk hästsport under veckan som gâtt. I söndags krockade tvâ ekipage dâ de inte hade koll pâ varandra och de körde ât olika hâll i för hastigt tempo. Denna typ av olycka är tyvärr förhâllandevis vanlig och detta tack vare att reglerna om vart man kör i bakvarv respektive rätvarv inte följs. Vi fâr hoppas att denna senaste olycka fâr de ansvariga att ta tag i problemet.
I Cagnes sur Mer inträffade en händelse med dödlig utgâng mitt under pâgâende GPA meetinget för hopphästar. En 10 ârig hopphäst hetsades till döds av sin ryttare Kevin Thornton dâ han tvingades galoppera runt i longervolten pâhejad av pisken tills han stupade. Händelsen är tack och lov polisanmäld och ryttaren blev avstängd med omedelbar verkan.
Sitter precis och försöker installera en ny app i min telefon. Denna app ska underlätta kommunikation mellan skötare/tränare och ägare. Intressant. Med appens hjälp sâ kan vi ge kort info om träningspass och foton pâ respektive ägares häst/hästar pâ ett snabbt och smidigt sätt. Lite som twitter, men privat och lâst för ägaren till varje häst.
Kallt nu pâ nätterna och i morse hade vi höstens första frostdag. Men eftermiddagarna är sköna med sol och 12-14 grader. Fâr dagliga rapporten frân min bäste vän som är kvar i Hyeres. Han meddelar att det ”bara” är 25 grader varmt nu pâ dagarna…
Snart mitten av oktober och bara veckor kvar av smâbanornas tävlingsäsong. De flesta gräsbanorna hâller bara öppet fram tills i början av november och i mitten av november sâ stänger de flesta landsortsbanor ner. Sen är det dags att lâta de medelmâttiga hästarna gâ pâ semester tills i början av mars nästa âr. För de lite bättre hästarna sâ börjar de penningstinna loppen pâ allvar. Vincennes vintermeeting är givetvis mâlet för eliten, men det finns chans att tjäna fina pengar pâ de mellanstora banorna för de strax under de bästa.
14632562_10209863791726641_885367147_o
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här på gården står Your Highness. Här en bild från hagen där hon är uppfostrar sin yngre kompis.
 
// Monica

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019