Kalle och Robert vann Prix Grace Ducal!

Text från Travronden:
Det var i Prix Grace Ducal som Kalle (e. Smok’n Lantern) kom till start med Robert Bergh i sulkyn. Med i loppet var även Lutfi Kolgjinis Orione Spin (e. Viking Kronos) och svenskfödde Jaguar Broline (e. Pine Chip).
Orione Spin var snabbast från start och tog ledningen, men valde tidigt att överlåta taktpinnen till Jaguar Broline. Samtidigt hamnade förhandsfavoriten Vitinou i dödens, som fick Kalle i andra ytter. Det skulle bara vara för en kort stund då Vitinou tryckte sig till spets innan Robert Bergh körde till på första långsidan och övertog kommandot.
Väl i spets fick Kalle styra och ställa efter eget behag och Robert Bergh hade mycket krafter kvar i åttaåringen när fältet svängde in mot det långa upploppet. Där såg Robert Bergh till att hålla in Vitinou så länge det gick i vinnarhålet, innan han ryckte undan mitt på upploppsrakan och gick undan till säker seger före just Vitinou och spurtande Udine du Dezert.
Orione Spin inkom som sjua och tjänade 580 euro, medan Jaguar Broline slutade först utanför pengarna.
Segertiden för Kalle noterades till 1.15,0/2.925 meter och triumfen var värd 26.100 euro.
– När jag kunde överta ledningen efter 600-700 meter kändes det bra. Jag tycker att han är lite bättre i ledningen än bakifrån, sade Robert Bergh i vinnarcirkeln.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019