Härlig Aprilkväll för Åbyhästarna!

Karl Stolt fick besöka vinnarcirkeln efter att han kört Björn Oscarssons The Black Girl (e. The Bad Boy) till en efterlängtad seger. Sexåringens första seger kom i den blott tredje starten efter mycket strul. Kalle körde till ledningen med favoriten och loppet sedan var det spel mot ett mål. Det är Björn och Anelie Oscarsson äger och tränar hästen. Segertiden blev 1.17,3/2140 meter.

Benjamin Evo (e. Kadabra) fick den otacksamma uppgiften att gå först i andraspår när ledande Perfect Model drog iväg i ett våldsamt tempo och varvade på 1.10,3. Trots det kunde Veijo Heiskanens fyraåring bara sträcka på sig den sista biten och hålla övriga på avstånd på ett mycket imponerande sätt. Segertiden skrevs till fina 1.11,2a/1.640 .
– Hästen gjorde ett helt otroligt lopp. Det är klart man var orolig, han kränger lite neråt och tar lite töm, sade Heiskanen i vinnarcirkeln.
Formbeskedet över sprinterdistans innebär att Heiskanen nu siktar på den finska sprintermästaren om drygt sex veckor. Loppet avgörs dessutom i Heiskanens födelseort Kuopio.
– Nu måste vi sikta dit efter den här insatsen. Sprinterdistans är inte hans bästa distans men efter det här.

Ett bra intryck bjöd också en annan av Heiskanens fyraåringar på. Sahara Redrama (e. Make It Happen) tog karriärens andra seger tillsammans med tränaren efter att ha fått en fin start från 20 meters tillägg och övertagit ledningen redan i den första svängen. Därifrån var det ingen som kunde hota Heiskanens sto som gick i mål på 1.15,4/2.160 meter.
Viss dramatik bjöds det ändå på i samband med loppet. Under provstarterna small det till när ett däck punkterades i Heiskanens sulky för andra gången inom loppet av en timme.
– Jag har aldrig varit med om något liknande, sade Heiskanen med ett leende i tv-sändningen.
Bra avslutningar
Robert Berghs Annabelle Dimanche (e. Sahara Dynamite) fick ett perfekt lopp av tränaren själv som satt i sulkyn. Efter att ha suttit i rygg på ledaren loppet igenom uppenbarade sig luckan i sista sväng och Bergh valde högertömmen istället för att invänta open stretch.

– Det kändes otroligt bra, vi fick luckan lite tidigare och då ville jag inte vänta. Hon är otroligt speedig när hon får gå i ryggar, hon lägger inga krafter då, sade Bergh i vinnarcirkeln.
Segertiden för Annabelle Dimanche skrevs till slut till fina 1.13,5a/2.140 meter. Bergh hade innan det fått vinna tillsammas med Elysium d’Am (e. Timoko) i hästens första start.

 
Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019