031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

Fyra Åbysegrar under Sundbyholms tävlingar!

Åbyligan hade fina framgångar under Sundbyholms tävlingar på onsdagen. Robert Bergh har ett härligt flyt för dagen och noterades för två segrar.Admir Zukanovic tränar Stall Denco’s hästar med fin framgång. Deras Great King Wine kvalade in till V75-finalerna efter segern i ett försök. Via ett slutvarv kring 1.12 i tredjespår satte Maharajah hästen huvudet först till slut på 1.12,3/2140 meter. Det var 125 000 kronor till vinnaren och Stall Denco äger hästen.


 
Great King Wine .har tjänat över 400 000 kronor redan i år. Lars Järpedal tog årets tolfte tränarseger när hans stjärna Raggamuffin vann från spets. Efter en snabbstart så fick ridande Sofia Adolfsson dämpa tempot till 1.16,7 första varvet. Via en snabb avslutning så vann Raggamuffin på 1.15,0/2140 auto. Det var 40 000 kronor i förstapris.
Först ut var hans Aperfectdream (e. Yankee Glide) som i våras bröstade upp sig fint och gav lite ”derbyvibbar”. Något derby blir det inte för hans del, kanske med anledning av att han strulat under sommaren. Nu var han åter en vinnare efter att ha dirigerat sitt lopp från start till mål på 1.13,6/2.140 meter voltstart med lätthet.
– Det har strulat lite i år men så som han kändes i dag så är det inte långt ifrån perfekt. Han tycks gilla det nya livet med backträning. För två månader sedan stod min nya backe klar nere i Göteborg och hästarna gillar det, sa Robert Bergh. Den segern följdes upp med att läckert stammade Alfred Zonett – Muscle Hill som pappa och Bergharns forna stjärna Hilda Zonett som mamma – avgjorde den tunga vägen i första starten för Bergh.

 

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019