Even's First Boy fortsätter att vinna!

Mikael Å Linderoth och Alf Danielsson har ett lyckat samarbete genom Even’s First Boy som nu tog fjärde segern i femte starten för Mikael Å Linderoth. Sofia Adolfsson red hästen som vanligt och trots 40 meters tillägg och lågt tempo i täten visade Even’s First Boy överlägsna speedresurser och försvann i från de övriga när attacken sattes in på den bortre långsidan. Segern var värd 35 000 kronor och segertiden 1.14,6/2180 var tangerat banrekord. 
 
Favoriten Tudor Kronos (e. Raja Mirchi) gjorde sin plikt i det inledande bronsförsöket. Mycket av loppet var vunnit när Robert Bergh kunde spetsa från spår två i volten och därefter öppna första varvet efter 1.16,7. Vinnarhålets Frisco Flame blev lite närgången sista biten, men det räckte för Tudor, som nu tog sin tredje V75-seger.
– Jag visste vilka två jag hade bakom mig och trodde att det skulle vara bättre att gasa på redan i utgången av sista kurvan. Jag blev lite orolig när Stefan kom snabbt och valde därför att dra urryckaren 50 kvar, berättade Robert. Tudor Kronos ägs av Verrazzano AB i Bjärred och förstapriset var 125 000 kronor.

Bergh vann även Tyson Dimanche som fick en fin resa i rygg på ledaren över 2640 meter. När luckan kom in på upploppet gick hästen enkelt förbi. Detta var andra raka segern för Tyson och segern var värd 35 000 kronor. Det är Firma Stall Dimanche som äger hästen.


Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019