Dubbel till Falsig!

Appaloosa har tagit två raka nu och är inne i en härlig utveckling.
– Har siktet inställt på Stochampionatet med henne nästa år. Ett tufft mål men visst finns chansen att nå dit, myser Bo Falsig.
Det blev tuff körning i det här 3-årsloppet. Första varvet efter 1.12,7. Efter flera positionsbyten satt Dallas As i spets in på slutvarvet men i sista kurvan fick hon elakt tryck av Appaloosa. De båda lämnade de andra med några längder och starkast var Appaloosa.
– Hon har inte gjort ett enda dåligt lopp och jag var ganska optimistisk, säger Falsig. Vinnartid nya rekordet 1.14,4a/2140. Det är Pure Islet AB och Ragnar Bjurfors AB som äger hästen. 

Stallkamraten vann från ledningen

Evan Williams Sisu vann också och visar på fin stallform. Olof Thorson körde i amatörloppet och satte hästen i spets i ett tidigt skede.
– Han skulle kunna bättre än han visat i starterna innan. Nu hade han ett bra spår och kusken fick offensiva order och det lyckades bra, säger Bo Falsig.
Evan Williams Sisu noterade fina 1.13,9a/2140 och fortsätter han på denna väg blir han att räkna med även i kommande starter. Bo Falsig äger hästen ihop med Göran Mellberg. Maria Törnqvist har fin form på stallet och I Adore You är just nu i en härlig utvecklingskurva. Carl Johan Jepson gjorde en vass styrning bakom hästen när han körde till spets 1400 kvar. Hästen gick sedan enkelt undan på 1.15,8/2140. Det var 60 000 kronor i förstapris i loppet. Det är Albin, Hampus och Leif Kalén som äger I Adore You tillsammans med Maria. Veijo Heiskanen visade att han svart bälte att köra i spets från spår 1. Med Quickstep Sox så var det spets och en succesiv ökning utav tempot hela vägen till en säker seger på 1.16,7/2140. Det är Erkki Niemi som äger hästen och förstapriset var 30 000 kronor.

 

Lunch i Lyon
STL-FINALER MED V75® CHAMPIONS
Konferens
Travskolan

© Åbytravet 2020