Bergh tog en trippel på Valla!

I det första loppett vann han med tvåårigen Avant Garde från ledningen. I loppet därpå vann treåriga Fullpoint från dödens. När tävlingsdagen på Solvalla skulle avslutas fullbordade Robert Bergh dagens hattrick på Solvalla med att vinna med fyraårige Mellby Elegant – en seger som värmde lite extra.
– Det var roligt. Hästen är kapabel och jag ville förbereda henne bra inför den här starten. Hon har inte startat så mycket för att hon har haft en tråkig skada som har suttit högt på bakkotan. Det handlar inte om någon led som man kan behandla, sade Robert Bergh i vinnarcirkeln.
Mellby Elegant tog därmed årets första seger. Totalt har det bara blivit femton starter i karriären.
– Nu har vi hittat på ett sätt så att vi använder vardagen på ett bra vis så att hon inte blir ansträngd hemma. Nu har vi fått bort skadan, som tidigare lätt har kommit tillbaka. Förhoppningsvis kan vi tävla på i vinter. Hon har tjänat för lite pengar som tre- och fyraåring, säger tränaren.
Gemensam nämnare
Vid dagens seger inledde ekipaget i andra utvändigt innan Bergh tog ett tidigt initiativ och körde till för att överta ledningen. Därifrån kunde hästen rycka undan över upploppet och freda sig med ett huvud mot en starkt spurtande Maintainability långt ut i banan.
Segertiden skrevs till 1.15,7a/2640 meter.
Berghs trio hade mer än segrarna gemensamt.
– Alla tre som vann gick med brodd. Det känns lite ovanligt på Solvalla. Det frös på lite under dagen. Det var nog någon av mina andra som gick barfota som kanske också borde ha gått med brodd.
 
Ägare:
Mellby Elegant-Mellby Gård
Fullpoint-Ecurie Des Charmes
Avant Garde-Roland Wiksten & Madelene Wikstén

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019