031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

Adler slutar som proffs

Vid årsskiftet var det ett flertal namn som lämnade in sin proffslicens. Detta gjorde bland annat Åbys Hans Adler, som bland annat fött upp Sauveur. I framtiden kommer 61-åringen att inneha amatörlicens samt fortsätta med sin framgångsrika uppfödning.
– Det är helt enkelt så att jag trappar ned. Kroppen börjar säga ifrån och det är ett beslut som legat och gnagit ett tag. Jag kände helt enkelt att det var dags att ta steget, säger Hans Adler.
Hans Adler har fött upp många fina hästar under sin aktiva karriär. Bland annat Sauveur (e. Echo–Operah Bob) som i nuläget finns i träning hos Björn Goop. Hans Adler, som är en van PDA-besökare, reser ned till Frankrike i slutet av januari och hoppas på att få se Sauveur i något av loppen på Vincennes den helgen.
– Nu har jag inte fullt lika bra koll på hästen som jag hade när han stod hos Åke, men av vad jag har hört så ska allting vara bra med honom. Sist fick han ett preparélopp. Jag hoppas att han kommer till start under Prix d’Amérique-helgen eftersom jag åker ner.
Hur kommer ditt travliv att se ut nu?
– Jag kommer att ha kvar ett par av mina egna hästar och det är främst tvååringar. Det blir ungefär ett tiotal. Sedan har jag två fölston inackorderade nere i Frankrike, bland annat mamman till Sauveur som är dräktig med Love You. Sedan har jag också ett sto därnere dräktigt med Bird Parker. Jag skulle i princip kunna ta hem dem nu, men jag har haft hästar i Frankrike i över 15 år och så länge jag betäcker med franska hingstar ser jag det bara som en fördel.
Hans Adler har förutom Sauveur även fött upp hästar som Breedlove och Carmel.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019