Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset har Svensk Travsport tagit beslut om stopp för publik på svenska travtävlingar.

Beslutet gäller tillsvidare och Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen och återkommer med mer information om och när nya beslut tas.

Åbytravet presenterar sportsatsningar under 2015

Åbytravet kommer under 2015 höja prispengarna med 1,3 miljoner. Pengarna kommer från sponsorer och med hjälp av egna medel.  Med denna satsning stärker vi Åbys position som en Sveriges största travbanor.
– Det är mycket glädjande att Åbys styrelse har lagt stort fokus på det sportsliga, något som årets satsningar med extra medel i form av prispengar är bevis på, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.
Uppbyggnaden av Åby Stora Pris-helgen fortsätter
Åby Stora Pris behåller sin Grupp 1-status i Mastersserien och kommer fortsätta som heatlopp. Loppet får en rejäl prisökning under 2015. Prissumman ökas med 900 000 kronor vilket gör den totala prissumman blir 2 900 000 kronor. I de båda heaten är det 400 000 kronor i förstapris. I skiljeheatet är det 1,2 miljoner kronor till vinnaren. Vid vinst i två raka heat erhåller segraren 2 miljoner kronor.  Endast Prix d’Amerique och Elitloppet är större penningmässigt i Europa för den äldre eliten.
Anrika Lyons lopp, som körs under Åby Stora-dagen, får nytt namn och kallas Lyon Grand Prix. Det är ett Grupp 2-lopp och ingår i Mastersserien. Loppet körs över 3140 meter och startas med autostart. Tolv hästar gör upp om förstapriset på 500 000 kronor. Banorna som ingår i Summer Meeting-samarbetet (Bjerke, Åby, Halmstad, Jägersro och Charlottenlund) kommer dela ut ett wildcard vardera. Lyon Grand Prix är finalen i Summer Meeting Stayerserie där den hästen med flest poäng får välja spår först i finalen.
– Årets fokus är att höja den sportsliga kvaliteten kring vårt flaggskepp Åby Stora Pris så att loppet ska bibehålla sitt starka historiska varumärke, och ta steget in i framtiden genom att vara ett av de största loppen man kan vinna i Europa. Det nyinstiftade långloppet Lyon Grand Prix är också en del i att, på ett internationellt sätt, stärka Åby Stora Pris-helgen ytterligare, fortsätter Jon.
Satsningen på monté fortsätter
Montésporten är något positivt för travsporten och Åby fortsätter att satsa på disciplinen. Som brukligt rids Olympiatravsmontén och Åby Stora Montépris med 100 000 kronor i förstapris. Under SM-dagen rids både Ryttar-SM och Monté-SM som i år får hela 250 000 kronor i första pris.  Från och med 1 maj kommer samtliga montélopp på Åbytravet ha minst 25 000 kronor i förstapris.
Nyheter i övrigt:

– Vi har under många år varit mycket noggranna med vår ekonomi, vilket vi under åren framöver kommer att få betalt för. Nu står vi på en ekonomiskt stabil plattform och vi ser att vi de närmaste åren kan göra rejäla satsningar med egna medel till prispengar. Detta förbättrar villkoren för de aktiva som tävlar och tränar runt Åby så att de går en ljusare framtid till mötes. Det ska också betala sig att tävla sina unghästar samt debutera på Åbytravet, avslutar Jon.
 
För vidare information vänligen kontakta:
Jon W Pedersen, Sportchef ÅbyTravet
0708-16 33 00
 

Lunch i Lyon - STÄNGT
Beslut om stopp för publik
Konferens
Svenskt Mästerskap 10 oktober

© Åbytravet 2020