031 - 706 66 00
info@aby.travsport.se

3 Åbysegrar!

Tredje utvändigt blev andra utvändigt och när fältet gav sig ut på slutrundan satt Carlos Söderström och J.J. (e. Jocose) utan rygg i andraspår. Då hade Stud Muffin övertagit ledningen från favoriten Rudisha. Carlos Söderström körde fram utvändigt ledaren och började trycka och redan inför slutsvängen hade J.J. tagit över ledningen. Det innebar att Trovatore och Stefan Söderkvist bara kunde köra rakt fram efter ett fint rygglopp och det blev en ren duell över upploppet. Först såg det ut som att Trovatore skulle koppla segergrepp, men istället svarade J.J. och gick undan till en knapp men säker seger.
– Jag tyckte faktiskt inte att hon var som bäst i dag. Hon var seg och jag har ingen förklaring till varför. Varvet kvar kändes hon inte som någon vinnare, sade Carlos Söderström i vinnarcirkeln.
Men seger blev det och det var den första för året. Klockan stannade på 1.14,6/2660 meter.– 400 kvar var Stefan vinnaren. Hon plockade fram fighterhjärtat och kämpade sig till segern.
Bortsett från intrycket i loppet var det en optimistisk tränare som stod i vinnarcirkeln.
– Hon har lagt på sig mycket muskler och hon travar bättre i år. Jag hoppas att det kan bli någon rikstotoseger i år. Vi försökte några gånger i fjol utan att räcka till riktigt.

Mer hemmajubel

Hemmatränaren Robert Bergh fick nöja sig med en fjärdeplats bakom Rudisha, men hade framgång i andra lopp istället. Först kunde han se Håkan B Johansson ge Sanda Love (e. Love You) ett perfekt lopp i andra utvändigt. Efter en svettig avslutning tog Sanda Love första segern för året på fina 1.13,1a/2140 meter.
I kvällens avslutande lopp var det stallkamraten Mellby Drake (e. Viking Kronos) som var starkast till slut. Då med tränare Bergh i sulkyn. Även han tog årets första seger och han gjorde det på 1.13,3/2180 meter. Bergh stall har tagit fler segrar under veckan genom Vivieur Bi, Lover Bac och Digital Ink på olika banor runt om i Sverige.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019