5 Åbysegrar under torsdagen!

Carlos Söderström tog årets tredje tränarseger när Hilma Venit kördes resolut till spets. Väl där eldade Carlos på under slutvarvet och segern blev enkel på tiden 1.15,5/2160 meter. Det är KB Hilma Venit i Seglora som äger hästen. Förstapriset var 20 000 kronor.

 
Bag’s Simoni var det spets och slut för i lärlingsloppet. Hästen har tagit många steg framåt sista månaderna och nu siktar man på ännu större uppgifter. Denna gång lämnades så fina hästar som Man O’War och Jamie Oliver utan chans att kunna hota.
– Vi siktar på ett lopp under elitloppshelgen med honom och det är en ”big thing” för mig, sade Henna Halme i vinnarcirkeln då hon vunnit med Veijo Heiskanen-hästen.

Preben Sövik kan sin Slade H.H. bra. Nu var det 16:e starten ihop och vid alla tre vinsterna hästen tagit har Preben suttit i sulkyn. Nu till fina oddset 70,32 vilket var dagens högsta. Även tränaren Stefan Andreasson har kämpat väl med 6-åringen som visade upp en vass spurt då han sänkte favoriten Celsius Evo. Det är Stefan Andreasson som äger och tränar hästen. Pernilla Söder är hästens skötare.

Robert Bergh noterades för en dubbelseger. Debutanten Very Sober vann 0-loppet mycket enkelt på 1.17.0/2140 och belönades med 30 000 kronor.  Det AB Torp och Småhus i Västergötland som äger hästen.

Med Aramis Amok använde Robert det gamla beprövade receptet spets och slut. Aramis stånkade på i jämnf 1.16-fart i spets och hade inga problem att gå undan till slut. Även där var förstapriset 30 000 kronor och det är In The Zone AB i Bromma som äger hästen. Det var hästens sjätte seger i karriären.


ARAMIS AMOK – Robert Bergh

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019