Härlig tisdag för Åby!

Timbal och Diamanten var tisdagsnöjet för Robert Bergh då det båda hästarna imponerade på två olika banor. Nere i Paris på Vincennes tog Diamanten andra raka segern på Vincennes när Dominik Locquenex hästen till seger. Robert Berghs häst kom i mål på den fina segertiden 1.13,8a/2.100 meter och fick 36.000 euro för segern. Det här var hästen andra seger i det tredje försöket på fransk mark. Totalt har hästen vunnit tio av elva lopp i karriären. Det är Forspro AB i Örsköldsvik som äger hästen.
foto : mg :
På Axevalla var Timbal helt överlägsen trots positionen utvändigt ledaren. Torbjörn Jansson körde fram 1100 kvar och var sedan helt överlägsen. Det var 70 000 kronor i förstapris och det är Stall Gaffelby som äger hästen. Timbal har vunnit 19 av karriärens sjugosex starter
timbal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På Axevalla vann även Marie Runhammars Dino Dollar tredje raka segern. Det var Ola Samuelsson som så vanligt körde hästen. Ola skickade Dino Dollar till ledningen och därifrån vann hästen mycket enkelt. Det var hästens tredje raka seger och det är Stall Bumlan i Hindås som äger hästen. Dino Dollar är efter familejn Runhammars härliga fuxsto Miss Jolly Dust. Totalt har hästen tjänat 40 000 kronor.
dd

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019