V75-dubbel till Åby på Bjerke

Det blev en väldig körning inledningsvis i klass I-försöket (V75-4). Christoffer Eriksson kunde inte freda sig bakom favoriten Global Takeover när Tom Erik Solberg kom farande med Always On Time. Första 500 gick efter 1.06,6 och det inledande varvet efter 1.11,4. Det här gynnade örjan Kihlström bakom Admir Zukanovic-tränade Seal Kronos (e. Muscle Hill) i sjätte par utvändigt. Hästen spurtade nu till sin femte raka seger efter att ha genomgått en knäoperation. Det var ”dödenshästen” Jefferson Dotcom som bjöd på det hårdaste motståndet.
– Det här var väldigt kul. Hästen är speciell i stilen, men har samtidigt en enorm inställning. Det är klart att man vill att han ska springa rakare, men Rom byggdes inte på en dag, kommenterade tränare Admir Zukanovic.
Även kusken Örjan Kihlström var imponerad:
– Han fick faktiskt gå i fjärdespår sista 700 och det är inte ofta hästar vinner då. Så det var en ruggig insats.

Robert Bergh chansade att köra invändigt med sexårige Making Love (e. Ken Warkentin) i det inledande långloppet (V75-1), en taktik som gav full utdelning. Nu fångades en tapper Onceforall Face in precis på mållinjen. Detta efter att ”Bergharn” hittat fritt cirka 300 meter från mål.
– Jag var inte sugen att gå på först i tredjespår, utan valde att sitta kvar få innerspår för att istället hoppas på ett snabbt slutvarv och lucka till slut. Det löste sig perfekt och jag var aldrig nära något annat ekipage när vi tog oss ut, kommenterade Robert.
Det här var Making Loves andra V75-seger. Han vann även ett klass I-försök på Åby den 29 april med Johnny Takter i sulkyn. Hästen startar förövrigt redan nu på onsdag igen på Åby!

foto : roger svalsrød : bjerke18112017_robert bergh vant løp 5 med making love_foto_roger svalsrød_hesteguiden.com

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019