Trevligt lunchtrav!

Veijo Heiskanen visade upp ett fint nyförvärv under fredagens lunchtävlingar. Prima Italia vann överlägset på 1.14,2/2.140 meter autostart.
Prima Italia (e. Ken Warkentin) kan vara en vinstlott för Veijo Heiskanen. Stoet lekte hem segern efter spets runt om. En närmast chockad Veijo tror på en fin framtid.
– Jag var ute och testade henne lite i går, fredag, och hon kändes riktigt bra. Men det här var ändå klassen bättre än jag kunnat tro, sade Veijo i vinnarcirkeln.
Nu körde Veijo resolut och det såg riktigt bra ut hela vägen. Vinnartiden goda 1.14,2a/2140 och Veijo ser som sagt ljust på framtiden.
– Efter en så här bra prestation så kan man sikta ganska högt. Jag tror hon duger en bra bit uppåt för det fanns en hel del kvar i dag, fortsatte Veijo.
Syster
till topphästen Prima Stella
Ägaren och uppfödaren Christer Andersson hade tagit turen från Axevallaräjongen till Åby för att se hur stoet uppförde sig i Veijo-debuten.
– Jag har egentligen slutat med trav men har Prima Italia ihop med två kompisar. Efter det här kan vi sikta högre än jag tänkt mig, sade Christer.
Axevallaamatörens bästa häst hittills är Prima Stella (e. Gentle Star) som nådde till Stoeliten i Christers vård. Denna är halvsyster till dagens vinnare tog13 segrar på 75 starter och drog in 1 635 800 kr vilket är ett fint facit av ett sto.
– Kan bara hoppas att Prima Italia också skall kunna tjäna en hel del. Hon är trots allt i proffsträning nu, avslutar Christer.

Jennifer L Oscarsson fick sedan avsluta sin period hos Veijo Heiskanen med en kassaskåpssäker seger. Det var med Mac Hansson och Veijo Heiskanens Mitica som vann plattlätt från spets. Segertiden blev 1.15,0/2140 meter och det var 30 000 kronor till vinnaren.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ibelieveinamerica (e. Adrian Chip) ser ut som en riktig häst. Han vann efter fyra månaders paus utan att vara jobbad i några snabbare farter.
– Han har stor talang. Kan vara den bästa vi fått fram, säger Mathias Alm som är hovslagare och hästarna har han med kärestan Louise Frumerie som tränar på amatörbasis.
Nu räckte det med 1.16,9a/2140 för att fjärde segern på fem starter skulle vara i hamn.
Caddie Icon tog en imponerande seger när han tillsammans med Artan Ceka tog en förkorssande seger. Trots tredjespår under hela slutvarvet så vann han enkelt i händerna för Artan Ceka. Segern var värd 30 000 kronor och det är Ceka Stable som äger hästen. Segertiden blev 1.16,1/2140 auto.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Crossfire Simoni (e. Revenue) är en fin 3-åring. I måndags vann två år äldre systern Angie Simoni i Halmstad och nu var denne lika framgångsrik. Bo Falsig har visat upp flera bra unghästar på sistone och denne Crossfire är av rätt kaliber och går definitivt en bra framtid tillmötes.
– Han har mest sprungit och sovit i jobben men han tävlar bra så jag är nöjd. Segern blev enkel men då han fick en så här bra löpning skall han vara så här bra myste Falsig

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019