Tre gånger Bergh

Robert Bergh körde galopp med Tyson Dimanche, men hemmatränaren stod ändå som segrare i lördagens klass I-försök. Det genom Tyson Dimanches stallkamrat, Kövras So Far (e. Farifant), som avgjorde från rygg på ledande Racing Ribb. Segern var hästens tredje för året och togs på tiden 1.13,2a/2.140 meter.
– När jag väl förstod att det var helt lugnt med lucka, då började jag bara att gotta mig, sade Kim Eriksson som fick chansen bakom fyraåringen.

Stall Bergh var inte färdigt där. Ståtlige Coktail Fortuna tog sin andra raka seger i silverdivisionen och det var aldrig något snack om saken. Robert Bergh körde tidigt till ledningen och fick Bryssel i dödens efter tusen meter. Varvet passerades på 1.14,1 och i sista sväng valde Bergh att trycka gasen i botten. På lätta ben drog Coktail Fortuna undan i ensamt majestät över upploppet, flera längder före Dragster från rygg ledaren och Bryssel. Segertiden 1.12,1a/2140 meter.

Och i bronsdivisionsförsöket över lång distans blev det ännu en Berghseger. Hans Explosive Merlot (e. Explosive Matter) svarade för en svettig insats när han vann trots en resa utvändigt om den store favoriten Magic Gwin.
– Han var fantastiskt bra. Det är tufft att gå i dödens mot så här bra hästar. Jag är otroligt imponerad, sade Roberth Bergh i vinnarcirkeln.
– Jag hade bra känsla när jag körde fram i dödens, men vi hamnade en längd bakom i sista sväng. Jag fick jag säga till på skarpen och då taggade han till på upploppet. Jag fick bra känsla 100 kvar.

Lunch i Lyon
Bruce Springsteen 70 - Tribute
Glenn Strömberg 25 september
Svenskt Mästerskap 12 oktober

© Åbytravet 2019