Stark stallform för Ceka!

Edvin Ceka har inlett året strålande. Vlad del Ronco bjöd på en svettig insats i klass I-försöket på Halmstad i lördags.. Då haglade lovorden från kusken.
Det var tuff körning i klass I-försöket på Halmstad. När positionerna var intagna hade Thriller N.P. till slut hittat ner utvändigt om ledande Marvelous. Då drog Erik Adielsson i högertömmen bakom Edvin Ceka-tränade Vlad del Ronco (e. Iulius del Ronco) och körde fram utvändigt om ledaren. Därifrån kopplade hästen segergrepp tidigt på upploppet.
Men det blev en rejäl slutstrid då en tapper Thriller N.P och Carl Johan Jepson närmade sig hela vägen. Då sträckte Vlad del Ronco på sig och höll undan på 1.12,5a/2140 meter.
– Det var en fantastisk prestation att klara av det loppet. Han var fin att köra och när Jepsons utmanade så sträckte han på sig. Det var en enastående prestation, sade Erik Adielsson i vinnarcirkeln.
Vlad del Ronco har nu vunnit fyra av sina fem senaste starter och det här var den andra raka på V75.
– Det är inte så ofta man kör hästar i den här klassen som gör sådana prestationer. Det var något utöver det vanliga, tycker jag, sade Adielsson. Ceka fortsatte på vinnarspåret under Mantorpstävlingar på måndagen då Madjica Hudson avlade maiden. Jorma Kontio bombade till spets och sedan var hästen överlägsen. Edvin äger hästen ihop med Christina Johnstone. Förstapriset var 25 000 kronor 

Lunch i Lyon
STL-FINALER MED V75® CHAMPIONS
Konferens
Travskolan

© Åbytravet 2020